Wpis z mikrobloga

Obejrzałem właśnie najnowszy film JerryRigEverything z #iphone X max czy jakoś tak. No i od tego momentu już skreślam #apple Kłamią jak mogą żeby sprzedać ten szajs. Szkiełko na aparacie niby miało być z szafiru, ale Jerry sprawdził i rysuje się jak zwykłe gorilla glass 5. O ekranie tez mówili że wyjątkowo trwały na rysy, bardziej niż kiedykolwiek. Ale Jerry sprawdził że rysy powstają tak samo jak na poprzednich generacjach i ogólnie - jak każdy inny smartfon na rynku. Kolejny minus - telefon za 5k, a w zestawie nie dali żadnej przejściówki z lighting do jack 3,5mm. Nawet chińczyki daja przejściówki, do Huawei dostałem przejściówkę. Ale nie, apple musi zarobić na głupkach kilka razy. Trzeba być ograniczonym umysłowo żeby kupować ten szajs.
  • 94
  • Odpowiedz
  • 0
@killem_all Ten sam "szafir" jest w zegarku Appla za over 1000$ Zack też go testował i wyszło że rysuje się tak samo jak ten sam zegarek tylko bez "szafirowego" ekranu za kilkaset $ mniej xD
  • Odpowiedz
@killem_all: Ogólnie nie opłaca się kupować nowych iphonów, przestarzała technologia za sumę z kosmosu. Sam posiadam IP, ale na chwile obecną wolałbym kupić chyba jakiegoś nowego huaweia, pare tysięcy w kieszeni i telefon równie dobry.
  • Odpowiedz
@killem_all: Flagowiec Samsunga kosztuje połowę tego co Apple, a jest jednym z najlepszych obecnie telefonów, przy takiej różnicy w cenie naprawdę mnie dziwi, że ludzie kupuję iPhone'y.
  • Odpowiedz
@Budo: pytanie bez żadnej spiny bo jestem na etapie zmiany telefonu. I oczywiście rozważam nadal IP (8 plus) ale i Note 9/Galaxy S9. Natomiast nurtuje mnie jak długo te flagowce otrzymuje wsparcie? Dwa lata? Teraz mam 5s i dostałem najnowszy system i to mnie przekonuje do wydania nieco więcej ale na kilka lat.
  • Odpowiedz
@killem_all: Na tym kanale już sprawdzał to szkło pod mikroskopem i tego szafiru jest tam co kot napłakał. Co nie przeszkadza ściemniać, że jest to najmocniejsze szkło ever! To nie jest kłamstwo, to jest plucie na klienta a ci dziękują i proszą o więcej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@kocz_ownik: w androidach jeśli chcesz sam może instalować nowszy OS, ponieważ nawet jak skończy się wsparcie producenta to ludzie jeszcze przez wiele lat wypuszczają nieoficjalne ROMy i wsparcie społeczności. Jedyna wada, że trzeba wykazać się podstawową wiedzą techniczną oraz mieć kilkanaście minut na wgranie tego ROMa. Jak ktoś woli wygodę to iPhone albo Nexusy które długo mają wsparcie samego producenta. Generalnie iPhone jest spoko dla osób ceniących wygodę, a Android dla
  • Odpowiedz