Wpis z mikrobloga

Mirki! Potrzebuje pomocy!
Sprawa wygląda w ten sposób, że jeszcze jakoś miesiąć temu, mój komputer sprawował się zajebiście, nie jest to jakas bardzo przestarzała maszyna. Problem trwa już od miesiąca i mój komputer rzeczywiście zaczął mulić, bardzo to przeszkadza bo normalne użytkowanie komputera jest ograniczone, potrzebuje rzetelnej pomocy, bo szukanie w googlach takich rzeczy sprowadza się to jakiś gownoprogramów co mają więcej reklam niż funkcji.
Dodaje zdjęcie specyfikacji.
#pomoc #informatyka
kerson1 - Mirki! Potrzebuje pomocy!
Sprawa wygląda w ten sposób, że jeszcze jakoś mi...

źródło: comment_HOAbB8m8fm3BAH44aJ0l5ZyWUz5ei9Oj.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
@kerson1: Malwarebytes, w cmd (tryb admina) sfc /scannow, przeskanuj dysk czy nie ma dużo jakiś badów itd. Jak nic podejrzanego nie wykryją powyższe, to po prostu zrób full format i zobacz czy się poprawi. Jak nie, to na 99% dysk.
  • Odpowiedz
@kerson1: Spróbuj trochę okien pootwierać w mozilii, jakiś filmików itd. Przy Twojej ilości RAM-u i procesorze bardzo ciężko powinno być zmulić komputer. No i radziłbym tak czy siak przesiąść się w najbliższej przyszłości na w10.
  • Odpowiedz
@kerson1: Masz jeszcze na dysku pliki instalacyjne tych programów od odtwarzania filmów ? Jak tak wrzuć na virustotal czy nie znajdzie czegoś podejrzanego. Tak ogólnie to powinnieneś zainstalować service pack 2/3 Używasz jakiegoś antywirusa, firewalla ?

Ps. Jaki to był trojan ?
  • Odpowiedz