Wpis z mikrobloga

Piękno polskiej natury, to nie tylko wspaniałe i dobrze wszystkim znane parki narodowe. Równie cenne i godne podziwu są niewielkie i mało popularne rezerwaty przyrody rozsiane po różnych zakątkach kraju, zarówno nizinnych, jak i górzystych. Świetnym substytutem tych drugich, zdecydowanie bardziej interesujących mnie terenów, są liczne ostoje na Wyżynie Krakowsko-Częstochowskiej, o czym niejednokrotnie zdarzało mi się Was przekonywać. Jednym z takich miejsc jest jurajski Rezerwat przyrody "Pazurek", który postaram się teraz bliżej przedstawić.

Link do znaleziska: Jurajski Rezerwat Pazurek

Z góry dziękuję wszystkim wykopującym!

Poniżej wołam osoby, które wyraziły chęć otrzymywania powiadomień o nowych wpisach. Jeśli ktoś chciałby dopisać się do listy, proszę o zostawienie plusa przy przeznaczonym do tego komentarzu pod niniejszym wpisem. Zachęcam również do obserwacji pierwszego tagu, którym opatrzone zostało linkowane znalezisko (tag autorski).

Pobierz P.....l - Piękno polskiej natury, to nie tylko wspaniałe i dobrze wszystkim znane par...
źródło: comment_DjZDBXiTz8Onn8Cf2TW6VedZ31FG79Sy.jpg
  • 52
@Smutny_jezdem: Na Pazurku masz od groma wspinania. Jedyne co warto nadmienić, to że obecnie niektórych dróg należy unikać - szerszenie zbudowały gniazdo przy końcówce drogi "Pupa popa". Dla bezpieczeństwa warto też unikać sąsiednich linii. Topo Pazurka, Zubowych Skał, jak i całej jury masz online dostępne na portalu górskim:
http://topo.portalgorski.pl/Pazurek,Olkusz,Jura-Krakowsko-Cz%C4%99stochowska,skala,628
@Permanent-Travel:
To nie jest klamra, to jest stanowisko zjazdowe :)