Wpis z mikrobloga

Mirki, już nie mam pomysłu co jest nie tak. próbuje zapłacić fizyczną kartą revoult na aliexpress i za każdy razem dostaje błąd systemu. w apce revoulta mam włączone wszystkie funkcje bezpieczeństwa(płatności on line itd. ) Chciałem kupić prezent dla mojej drugiej połówki, dlatego nie chce korzystać z przelewy24 i nie chce, żebym miał to w historii naszego konta. Adres dostawy jest inny niż adres w apce revoult. Zakupy robię na irlandzkim IP. Czy tutaj tkwi problem ? Czy da się to obejść ?
#revolut #aliexpress #visa
  • 8
  • Odpowiedz
karta fizyczna nie placisz , wirtualna tylko dziala na ali

@Henio013: Między tymi kartami nie ma żadnej różnicy.

@Marduk123: Na pewno nie masz limitu na karcie w Revolucie? W kwestii adresu - kod pocztowy może być problemem, miałem tak przy kombinacji Revolut/Curve.
  • Odpowiedz
@darvd29: Ma taką opcję, którą @Marduk123 wyłączył (patrz wpis). @Henio013 za to twierdzi, że kartą fizyczną nie można płacić w internecie, co ja obalam, bo to nieprawda. Nie napisałem, że funkcja blokady nie istnieje, ale domyślnie nie jest aktywna, a karta fizyczna działa do płatności online tak samo jak wirtualna. Nie ma między nimi żadnej różnicy w kwestii działania w internecie, dopóki ręcznie nie włączymy sobie blokady.
  • Odpowiedz
@ms93: Tak jak piszesz, ja również na innych stronach normalnie płaciłem tą kartą a tu na Ali takie coś. Support Revolut mi odpisał, że ich system w ogóle nie zanotował nawet próby transakcji co jest dziwne. Jedyne co zasugerowali to to, że wina lezy po stronie Ali a nie ich. Napiszę do supportu Ali ale wątpię, że mi w ogóle odpiszą. Poradziłem sobie płacąc Paypalem lecz mi zajumali dodatkowe 15 ojro
  • Odpowiedz