Wpis z mikrobloga

@foleyk4t: To nie wiem. Jedyne co mi przychodzi do głowy to może zły plik dtb wgrałeś?
Wsadź kartę do kompa, wejdź w nią. Następnie z folderu "device_trees" wyciągnij plik "gxl_p212_2g.dtb" do głównego katalogu (po prostu go skopiuj). Następnie zmień jego nazwę na "dtb.img". Po czym wsadź kartę do boxa i odpal.
  • Odpowiedz
wow probowalem inne pliki dtb i wciaz bylo to samo, lecz gdy skopiowalem ten co ty wskazales wszystko gra i buczy, nawet nie wiesz jak jestem Ci wdzieczny, Wielkie dzieki!!!
  • Odpowiedz
@Etyo mam jeszcze jedno pytanko, po podmianie tego dtb kodi zaczelo lagowac albo pilot ma jakiegos inputlaga, czy jest na to jakis sposob? Z gory dzieki mistrzu.
  • Odpowiedz
@foleyk4t: No niestety to jest minus. Mozna sie pobawic komendami. Przez SSH musisz wpisac przykladowo:
ir-ctl -t 80000
ir-keytable -D 375 -P 100

Uwazaj na ir-ctl podobno wartosc 20000 i nizsza moze uszkodzic pilota. Wartosc bezpieczna to powiedzmy ze 50000.
Jest to czas w milisekundach czyli 80000= 80ms
  • Odpowiedz
@FunnyBird Jeżeli chodzi o timeout to nie wiem czy jest taka możliwość. Ale podobno defaultowo jest ustawione na 200ms. Natomiast repeat delay i repeat period sprawdzisz wpisując same "ir-keytable".
  • Odpowiedz