Aktywne Wpisy
#przegryw
Ja to chyba zasługuje na jakiś order przegrywa.
Komornik w drodze za 800 zł.
Wezwanie przedsądowe na 700 zł.
1800 zł do zapłaty na raty w wysokości 165 zł
600 zł na etapie windykacji
1000 zł na etapie windykacji
200 zł z urzędu skarbowego za niezapłacony mandat
2300 zł do spłaty kredytu w BNP Paribas
No i #!$%@?, żyć się nie chce co się #!$%@? kiedyś i teraz ponosi się konsekwencje,
Ja to chyba zasługuje na jakiś order przegrywa.
Komornik w drodze za 800 zł.
Wezwanie przedsądowe na 700 zł.
1800 zł do zapłaty na raty w wysokości 165 zł
600 zł na etapie windykacji
1000 zł na etapie windykacji
200 zł z urzędu skarbowego za niezapłacony mandat
2300 zł do spłaty kredytu w BNP Paribas
No i #!$%@?, żyć się nie chce co się #!$%@? kiedyś i teraz ponosi się konsekwencje,
montezuma71 +4
Mam 18 lat, nie zamierzam brać kredytu. Przez cztery lata planuje zgromadzić jak najwięcej kapitału, żeby #!$%@?ć do #holandia czy innego zachodniego kraju, gdzie człowiek nie czuje się jak śmieć. Goal to napisać mature, może będę kontynuował naukę za granicą, może nie. Tam spróbuję "kariery artystycznej", jako człowiek czynnie udzielający się w tym zakresie, może się uda a może nie (raczej nie.) A jeśli nie to rola proletariusza za granicą dalej jest
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Nowojorczycy uważają, że jedynie wspaniały sernik MUSI się wywodzić z Nowego Jorku. Tam też można znaleźć prawdziwych koneserów cheesecake’ów.
New York Cheesecake zdobył popularność z początkiem dwudziestego wieku. Każda restauracja miała wtedy swoją wersję tego deseru. Ale tak naprawdę to Arnold Reuben, właściciel legendarnej Turf Restaurant w New York City przyczynił się do pierwszej receptury sernika z kremowego sera, wcześniejsze opierały się na tzw. cottage cheese (serku wiejskim). On ten przepis udoskonalił i spopularyzował. Przepis ten uczynił go sławnym, nie tylko wśród ludzi odwiedzających jego restaurację. Nic dziwnego, smakuje wybornie..
New York cheesecake powinien być podawany schłodzony, najlepiej po kilku godzinach w lodówce. Na wskroś jest gęsty, intensywny, kremowy i satynowy zarazem. Nie można się w nim nie zakochać. Podajemy go bez dodatków, ma być czysty, a jedyne co czujemy oprócz gęstej kremowej struktury, to zapach cytryny, lekki, nienarzucający się.
Nowojorczycy uważają że to najlepszy sernik na świecie!
Składniki na spód i boki:
– 250 g ciastek pełnoziarnistych typu digestive
– 125 g masła, roztopionego
Ciastka i masło wrzucić do blendera i zmiksować do otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku.
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Na papier wysypać ciasteczka. Wyrównać, dokładnie wklepać w dno i boki formy, następnie schłodzić przez pół godziny w lodówce.
Formę dwukrotnie owinąć z zewnątrz folią aluminiową – sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej.
Składniki na masę serową:
– 750 g serka kremowego typu philadelphia (ewentualnie twarogu tłustego zmielonego przynajmniej dwukrotnie)
– 3 jajka
– 220 g cukru pudru
– 180 g gęstej kwaśnej śmietany 18%
– 2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
– 60 ml soku z cytryny
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
W misie miksera umieścić wszystkie składniki. Zmiksować do połączenia; nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej – napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. Nie chcemy tego; sernik po upieczeniu powinien być równy jak stół. Masę serową wylać na schłodzony spód, wyrównać.
Piec w temperaturze 170ºC w kąpieli wodnej* przez około 75 minut lub dłużej. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez około 12 godzin.
-*Sernik pieczemy w kąpieli wodnej: kąpiel wodna polega na tym, że formę z sernikiem wkładamy do większej formy lub naczynia żaroodpornego, do którego nalewamy wrzącej wody do połowy wysokości formy z masą serową.
Smacznego
#blogsernika