Aktywne Wpisy
pieknylowca +2
publikowanie takich filmow to jest idiotyzm (no ale czego sie spodziewac po wiadomo kim) - przeciez to tylko woda na mlyn dla ruskich, dodatkowo przeciez jesli beda wiedziec ze po zlapaniu beda zabijani to nie beda chcieli sie poddawac skoro poddanie sie=smierc to beda woleli walczyc do ostatniego naboju. (ps nawet jesli to wagner to i tak stosuje sie wobec nich prawo miedzynarodowe) #rosja #wojna #ukraina
SynMichaua +74
https://www.chmielnik-jakubowy.pl/nocna-prohibicja-w-policach-jeszcze-nie-teraz/
#piwo #police #szczecin #prohibicja #dobrazmiana
@KingRStone: I jak byś to zrobił? Złapał ich w siatkę i wywiózł na pustynię błędowską?
Straż miejska nie mogłaby stać i pilnować bo na jedno miejsce musiałaby poświęcić 6 strażników (po dwóch bo raz, że ustawa a dwa, że bezpieczeństwo strażników x3 bo 3 zmiany) a takich miejsc w centrum
@KingRStone: Bo takie miejsca patrolują i jak widzisz jest to nieefektywne. Ty mówisz o pilnowaniu tych miejsc a jak chcesz to pilnować inaczej niż skutecznie? Skoro patrole sobie nie dają rady to musiałbyś postawić tam ludzi którzy by byli skuteczni czyli musieliby być większosć czasu.
Jednak kultura wymaga tego, żeby do swego rozmówcy zwracać się w trochę innym tonie, szczególnie gdy ja Cię nie krzywdzę w żaden sposób.
No to może jednak czas te kary egzekwować? Pracą społeczną również można pokryć część kosztów mandatu.
A ja czekam na moment, gdy będę mógł
@KingRStone: Oj już nie bądź taki delikatny. Gadamy w internecie w sytuacji nie oficjalnej. Od #!$%@? cię przecież nie zwyzywałem.
@KingRStone: I jak zobligujesz kogoś do pracy jak nie chce?
Jak chcesz żeby zapłacili mandaty jak nie mają z czego? Jak chcesz, zmusić ich do pracy społecznej jak pracować nie będzie? Twoje pomysły to zwykłe bajki.