Wpis z mikrobloga

Głosowanie nad projektem uchwały o ograniczeniu sprzedaży alkoholu w godzinach nocnych na jednym z polickich osiedli zostało zdjęte z porządku obrad pierwszej po wakacyjnej przerwie sesji Rady Miejskiej w Policach – poinformował na Facebooku radny Grzegorz Ufniarz.

https://www.chmielnik-jakubowy.pl/nocna-prohibicja-w-policach-jeszcze-nie-teraz/

#piwo #police #szczecin #prohibicja #dobrazmiana
źródło: comment_Gq1ec2AHaESsPmgBWAFq9ISDf2dgFW19.jpg
  • 14
@von_scheisse: Strona nie działa, aczkolwiek co do ustawy. Powinno zostać to zmienione w inny sposób. Całe menelstwo z miasta powinno zostać rozgonione. Nie mam nic do picia, nawet takich meneli, ale gdy już ci sami menele wychodzą na miasto i zaczepiają ludzi prosząc o drobne, to mnie już krew zalewa. Ostatnio wychodząc z Biedronki na morelowej od wyjścia ze sklepu, do odstawienia koszyka, zaczepiło mnie 3 pijaków! Straż miejska, zamiast wystawiać
@KingRStone: Ty chyba nie wiesz co piszesz. Po pierwsze to jakie kary proponujesz? Mandat 1000 zł? 30 dni aresztu? To nie realne. Mandaty im zwisają a karając aresztem przepełniłbyś wszystkie więzienia w kraju w 2 tyg.

Straż miejska nie mogłaby stać i pilnować bo na jedno miejsce musiałaby poświęcić 6 strażników (po dwóch bo raz, że ustawa a dwa, że bezpieczeństwo strażników x3 bo 3 zmiany) a takich miejsc w centrum
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Ale chłopie, po co te nerwy? Po co wyskakiwanie z #!$%@? do ludzi w necie? Kto powiedział, że mają koczować pod takimi sklepami czy marketami? Oczywiście, że mandat powinien być, nawet jeśli nie będzie zapłacony. Dlaczego niby "normalny" obywatel ma dostawać mandaty, a menel nie? Jakoś część osiedlowych marketów poradziła sobie z problemem menelstwa pod ich sklepem właśnie. Przykładem może być sklep "Oskar" w Policach. Jeszcze kilka lat temu roiło
@KingRStone: Przecież ja się nie denerwuje. Już #!$%@? nie można napisać w internecie?

Kto powiedział, że mają koczować pod takimi sklepami czy marketami?

@KingRStone: Bo takie miejsca patrolują i jak widzisz jest to nieefektywne. Ty mówisz o pilnowaniu tych miejsc a jak chcesz to pilnować inaczej niż skutecznie? Skoro patrole sobie nie dają rady to musiałbyś postawić tam ludzi którzy by byli skuteczni czyli musieliby być większosć czasu.

Oczywiście, że
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol:

Już #!$%@? nie można napisać w internecie?

Jednak kultura wymaga tego, żeby do swego rozmówcy zwracać się w trochę innym tonie, szczególnie gdy ja Cię nie krzywdzę w żaden sposób.

Kara która jest nie do wyegzekwowania jest nieskuteczna.

No to może jednak czas te kary egzekwować? Pracą społeczną również można pokryć część kosztów mandatu.

Więc jak czekam na REALNE i SKUTECZNE pomysły.

A ja czekam na moment, gdy będę mógł
Jednak kultura wymaga tego, żeby do swego rozmówcy zwracać się w trochę innym tonie, szczególnie gdy ja Cię nie krzywdzę w żaden sposób.

@KingRStone: Oj już nie bądź taki delikatny. Gadamy w internecie w sytuacji nie oficjalnej. Od #!$%@? cię przecież nie zwyzywałem.

No to może jednak czas te kary egzekwować? Pracą społeczną również można pokryć część kosztów mandatu.

@KingRStone: I jak zobligujesz kogoś do pracy jak nie chce?

A