Aktywne Wpisy
#polityka #sejm #wybory Mam pytanko do wyborców, którzy tak bardzo byli uśmiechnięci przy urnach w zeszłym roku, szczególnie na Jagodnie.. W związku z tym, że minęło już kilka dobrych miesięcy kadencji, a rudy [pkazał już swoje prawdziwe oblicze między innymi podwyższając VAT na żywność o 5% tworząc drożyznę w sklepach, od 1 lipca kolejna ogromna podwyżka na prąd i gaz, a eksperci już zapowiadają znaczący wzrost bezrobocia, czyli de facto powrót do
jetlag +2
Panie Bogu co ja ci zrobiłam, że mam takie bolesne okresy? Przysięgam jeszcze jeden dzień takich skurczy i sama się zabije. Nie mogę tego wytrzymać już naprawdę...
#polska #polskieradio #przemyslenia #bekazpisu
@cocieboli: Na Dwójce wiadomości jest bardzo mało, więc najmniej jest to odczuwalne. Moja ulubiona - obok Czwórki - stacja.
@cocieboli: Nie znasz się, nie wypowiadaj się.
Naprawdę akurat to Cię boli? Wydaje mi się, że rolą mediów publicznych jest prezentowanie materiałów dla grup społecznych, które nie mają szans dotarcia ze swoim przekazem do stacji komercyjnych. Mi to nie przeszkadza (bo w końcu sam jestem katolikiem), ale również nie przeszkadza mi prezentowanie audycji dla wiernych innych kościołów chrześcijańskich (a takie też w Polskim Radiu uświadczysz).
A poza
@cocieboli: Na ten cyrk zrzucamy się wszyscy - także chrześcijanie i zwolennicy kultury ludowej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cocieboli: Redaktur tak musiał powiedzieć, bo gawiedź wierzy w zdolnośc polskich stoczni do budowy podobnych okrętów, które sa niczym
Zawsze możesz sobie posłuchać RMF Classic, aczkolwiek do tego trzeba mieć akurat dostęp do internetu lub mieszkać w dużym mieście, by złapać na radyjku.
W Polskim Radiu nie ma stacji religijnej. Sorry, ale to, że ksiądz pojawi się na kilka minut na
@cocieboli: publiczne - czyli "dostępne lub przeznaczone dla wszystkich" - także dla chrześcijan, których jest w Polsce większość.
Ja też nie korzystam z wielu instytucji finansowanych z podatków, a mimo to muszę na nie łożyć pieniądze. Taki mamy system.
@cocieboli: Nie, nie wkurzyłbym się, bo szanuję wierzenia innych ludzi - dopóki oni szanują moje. Swoją drogą ten komentarz, a także poprzednie wskazują na to, że czytanie treści spod tagu "bekazkatoli" dodatnie wpłynęło u Ciebie na kulturę wypowiedzi.
Tak, najlepiej zamknijmy na kłódkę, by nam nie przeszkadzała. Dlaczego
Bo takie będą konsekwencje realizacji postulatów zwolenników "rozdziału Kościoła od państwa", takich, jak na przykład ograniczanie katolikom (zarówno hierarchom, jak i zwykłym wiernym) możliwości wypowiadania się na tematy światopoglądowe.
Jest jedna, istotna różnica, między homoseksualistami a chrześcijanami (już #!$%@?ąc od poglądów) - ci pierwsi to mniejszość, która domaga się niewspółmiernego udziału w przestrzeni publicznej (mimo wsparcia większości mediów komercyjnych), a drudzy - większość, której co niektórzy