Wpis z mikrobloga

@ZespolmBanku

Hej mBank, mam problem.. Złożyłem wniosek przez internet o otwarcie konta dla młodych w promocji, w której do zgarnięcia jest 100zł. Kilka dni później udałem się do punktu stacjonarnego mBanku jakim jest mFinanse w celu podpisania umowy. Wasza konsultantka która tam pracowała poprosiła mnie, abym anulował dotychczasowy wniosek który miałem wypełniony i wystarczyło podpisać umowę, gdyż jak to powiedziała z takiej operacji ona nie będzie nic miała, a jeżeli to ona wypełni mi wniosek od nowa to będzie miała jakieś korzyści w pracy a ja nic nie stracę... Zapewniła, że wniosek będzie identyczny - czyli konto dla młodych w promocji 100zł oraz dopisanie mojego znajomego do polecenia - gdyż tak miałem w swoim wniosku. Z racji, że miałem chwilę czasu zgodziłem się na to i podpisałem umowę. Wczoraj na czacie online z waszym konsultantem przez internet dowiedziałem się, że konto które mi owa pani otworzyła nie bierze udziału w promocji, mimo jej zapewnień... Co w takiej sytuacji powinienem zrobić? Zostałem brzydko mówiąc oszukany przez waszą konsultantkę. Z dobrego serca zgodziłem się, aby ona też coś miała z otwarcia mi rachunku, a tu się okazuje, że w zamian za to moje konto nie bierze udziału w promocji.. Proszę o informacje co mogę zrobić z takim faktem. Posiadam emaile w których wyraźnie widać zaistniałą sytuację, wizytówkę owej pani również. Czy jest możliwość zamknięcia aktualnego rachunku i otworzenia nowego - w promocji, bądź przywrócenia mi możliwości wzięcia w niej udziału?

#mbank #banki
  • 10
@pieczarrra: Byłem u niej w placówce drugi raz. Nie wiem czy baba gra głupią czy nie jest kompetentna.. Mówię jej, jaka jest sytuacja ze konto nie jest otwarte w promocji, ze dowiedzialem sie o tym bo kontaktowalem sie z mbankiem, a ta do mnie że otwarła mi przeciez rachunek oszczędnościowy więc wszystko jest okej. Tłumaczę jej 3 razy, że nie jest bo pomylila wnioski i otwarła na zwykłym m koncie, a
@Matpiotr: Jak nie czytanie regulaminu, kto regulaminu nie przeczytał? Mowię przecież, ze pani która otwierała ponownei wniosek cały czas twierdzi, że konto bierze udział w promocji, nawet przed chwilą do mnie dzwoniła i " zaręcza, że konto bierze udział" Ja natomiast kontaktowałem się wczoraj online z innym konsultantem który to sprawdził i ten z kolei powiedział mi, że konto udziału w niej nie bierze. Jeden mówi co innego, drugi co innego
@matheoo9: a nie, można i w placówce, więc albo wcześniejszy wniosek cię wykluczył, albo ktoś coś namieszał.
Powinieneś mieć w papierach regulamin promocji i że jesteś uczestnikiem.
@Matpiotr: "Przez Nowego Klienta, rozumiemy osobę, która od 01.01.2016 r. nie była lub nadal nie jest Posiadaczem lub Współposiadaczem" Więc wychodzi na to, że wniosek nie mógł mnie wykluczyć bo posiadaczem nigdy nie byłem. Wydaje mi sie ze w placówce brakuje jej kompetencji i teraz upiera sie przy swoim ze konto bierze udzial, a po kontakcie online z innym pracownikiem wychodzi co innego. Jak narazie to złożyłem reklamację
@ZespolmBanku jest jakas możliwośc złożenia skargi na ową konsultantkę? Jest po prostu nie kompetentna, nie zna warunków promocji która trwa juz od kilku miesiecy. W regulaminie jasno jest napisane ze trzeba zalozyc konto poprzez promocyjny wniosek, a ona mysli, że jak otworzyła mi cel oszczędnościowy to o to chodzi, a to przeciez moze zrobic kazdy na swoim koncie.