Aktywne Wpisy
ComFort +7
#motoryzacja #samochody #prawojazdy
Byłem ostatnio na wycieczce ze znajomymi. Ja kierowałem. Bardzo się mnie uczepili, że zawsze przed zmianą pasa odwracam głowę w bok, żeby sprawdzić martwy punkt. Próbowałem bez tego, ale co wtedy z martwym punktem? - u mnie w aucie jest gigantyczny - a kombinowałem już różne ustawienia lusterek.
Byłem ostatnio na wycieczce ze znajomymi. Ja kierowałem. Bardzo się mnie uczepili, że zawsze przed zmianą pasa odwracam głowę w bok, żeby sprawdzić martwy punkt. Próbowałem bez tego, ale co wtedy z martwym punktem? - u mnie w aucie jest gigantyczny - a kombinowałem już różne ustawienia lusterek.
Czy odwracasz głowę żeby sprawdzić martwy punkt?
- tak 72.1% (668)
- nie 27.9% (258)
eastbors +4
#rpi
nie mogę ruszyć z rpi bo boję się że spali mi się przy pierwszej lepszej awarii prądu (nie żebym mieszkał w dziurze otoczonej zombie żeby mi znikał co chwila ale raz na jakiś czas się zdarza) umiarkowany paranoik hir i z czego najłatwiej zrobić UPS, nie znam się szczególnie na elektronice? Baterie? IMO Powerbank passthough byłby dobry ale nie wiem gdzie taki kupić. Akumulatory żelowe? Jedyny cel UPS to bezpiecznie wyłączenie malinki wiec nie musi być super pojemna, z oskryptowaniem wykrycia awaryjnego zasilania to chyba bym sobie już poradził.
Natomiast jak zaczniesz kombinować to wydasz więcej niż nowy rpi...
@spirdox: obecnie korzystam z zasilacza buforowego(60W), koszt ok. 80zł + akumulator 50zł, i masz na wyjściu 12V(dodatkowo łatwo zasilić z tego router, rejestrator) z którego możesz zrobić 5V, ale raczej nie
Chciałem ci wrzucić zdjęcie, że power bank się ładuje, a malinka działa, ale appka wypoku #!$%@? przy tym ( ͡° ʖ̯ ͡°)