Wpis z mikrobloga

Potrzebuję porady odnośnie zakupu kajaka. Chcę kupić dwójkę albo dwie jedynki do pływania z dziewczyną po jeziorach/zalewach i rzekach (głównie lubelszczyzna i mazowsze). Do tej pory zastanawiałem się tylko nad dwójką ale na innym forum polecili, że lepiej kupić dwa kajaki. Kolejną kwestią jest jego rodzaj. Ze względu na łatwość transportu najlepszy były pneumatyczny lub składany (składane są strasznie drogie więc raczej odpadają). Czy polecicie jakieś konkretne w kwocie do 2000-2500 zł? Może być jedna dwójka lub dwie jedynki w tej cenie. Do tej pory pływałem tylko na kajakach polietylenowych, więc nie mam doświadczenia z dmuchańcami.
#kajaki
  • 3
  • Odpowiedz
@betaTrx: Też nie pływałem na dmuchańcach, ale z tego co wiem to potrafią być zajebiście wytrzymałe. No i przez to że są szersze, będą stabilniejsze niż te "plastikowe"
  • Odpowiedz
@Czaajnik: właśnie oglądałem jak ludzie pływają np Gumotexem Solar i zjeżdżają w nim po skałach w górach i nic się z nim złego nie dzieje. Na pewno osiągi są dużo słabsze niż w polietylenowych ale można go wszędzie ze sobą zabrać i to jest ogromna przewaga. Tutaj niestety trzeba pójść na kompromis. Idealny były składany, ale te ceny... Jeśli ktoś posiada jakiegoś dmuchańca będę wdzięczny za podzielenie się doświadczeniami :)
  • Odpowiedz
Jeszcze dodam, że po moich obecnych poszukiwaniach najbliżej mi do dwóch modeli: Gumotex Solar oraz Zelgear ALPHA-ZET 430
  • Odpowiedz