Wpis z mikrobloga

Wczoraj pierwszy raz po 24h pracy czyściłem #xiaomi vacuum. I po wyczyszczeniu tej dolnej, zbierającej uszczelki odkurzacz zaczął hałasować jak szalony. Uszczelka zrobiła się jakby bardziej szorstka i przez co (prawdopodobnie) podczas jazdy podskakuje cała część ze szczotką. Też ktoś tak miał? Wcześniej ktoś mi pisał by posmarować masłem, ale posmarowałem delikatnie smarem - pomogło na parę metrów, a później znowu hałas.
  • 8
@Invisible22: @ladyofpainn: może uszczelka to za dużo powiedziane. Chodzi o gumę, która znajduje się na dole odkurzacza. Na tym plastiku, który się zdejmuje by się dostać do szczotki. Jak nie zrozumiecie o co chodzi to wstanę od kompa i zrobię zdjęcie :D
@ladyofpainn tak, ta przezroczysta. Też czyściłem papierem. Jest cała, siedzi stabilnie, ale po wyczyszczeniu sprawia wrażenie bardziej gumowej, co powoduje opór, przez hałasuje.
Może ja ubrudzę ))¯_(ツ)_/¯
@ladyofpainn jak się położyłem i jechałem odkurzaczem to widać jak ta uszczelka skacze podczas jazdy. Ciekawe czemu się tak dzieje. Tak jakby ta część ze szczotką była za lekka.