Wpis z mikrobloga

Witam. Jest tutaj jakiś znawca może, który ma do polecenia jakiegoś hatchbacka z trwałym silnikiem? W granicach 10k, najlepiej jak najnowszy jak za tą cenę.(no i najlepiej jakby to był diesel)
#samochody
  • 10
@garka: @bmxr3asY:
civic
almera

czemu najlepiej, żeby to był diesel? wytłumacz mi to, bo nigdy nie rozumiem, czemu ludzie mówią 'najlepiej diesel'. rozumiem, jak mówią 'najlepiej z/pod LPG', ale nie czaję tego 'najlepiej żeby to był diesel'. ktoś ci będzie z ciągnika spuszczał ropę?
@GnijacyNissan: Może zależy mu na bagażniku, a nie chce być zdany na lawetę w razie złapania gumy w trasie? Poza tym mnie osobiście lepiej jeździ się dieslem niż wolnossącą benzyną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@GnijacyNissan ja bralbym w benzynie choc obecnie jezdze dieslem 1.5dCi i w sumie ok jest, jest dosc tani w utrzymaniu... a tak po za tym to duzo zalezy w tym przypadku od ciebie czym wolisz jezdzic, jakies przyzwyczajenie itp. ceny paliw sa na podobnym poziomie, palic te auta pala tyle samo... w trasy diesel bo nizej sie kreci i mniej sie zuzywa, w miasto benzyna z gazem bo tanio...
@GnijacyNissan: Benzyna bez LPG będzie więcej palić od diesla. Jeśli diesel i jak najnowszy to już na 99% nie będzie wolnossący. A bagażnik ma to do tego, że jeśli masz LPG, to albo jeździsz bez koła i jesteś zdany na innych albo masz zawalony bagażnik kołem zapasowym ¯\_(ツ)_/¯ Ja aktualnie jeżdżę autem jak w temacie i poszedłem w zestaw benzyna+lpg i żałuję, bo mocno mnie wkurza marny zasięg na jednym tankowaniu
@CapaldiTheDoctor: butlę mam 38, jak jeżdżę pół na pół trasa/miasto to wystarcza mi na jakieś 350 max. A narzekam, bo przyzwyczaiłem się do 700-900 w dieslu i do tego, że mogłem zrobić trasę na Słowację na jednym baku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
J@aksal89: ja teraz przymusem przerzuciłem się z lpg na on. I jasne ten zasięg jest wygodniejszy (no i pistolet do ropy jest wszędzie ten sam.), ale jednak cena lpg bije wszystkie wady ( ͡° ͜ʖ ͡°)-