Wpis z mikrobloga

@joolekk: jeszcze nie :D ale postanowiłem to rozbić. Stworzyłem osobny folder views, wpakowałem tam pliki User i Post. W urls od app zrobiłem _from .views.post import *_ no i wszystko jest ok, ale problem zaczyna się kiedy w User i Post mam takie same nazwy funkcji
@cumpot: coś masz za dużo kropek w tym views.postview.index. Jeśli obok pliku urls.py masz katalog views, w nim post.py, a w środku pliku def foo():, to importując w urlsach from views import post as post_views powinieneś móc się dostać do post_views.foo
Poczytaj też o CBV: https://docs.djangoproject.com/en/2.0/topics/class-based-views/. - może takie podejście będzie dla Ciebie klarowniejsze jeśli przechodzisz na django z innego frameworka bazującego na klasowych kontrolerach.
@egoistyczny_logistyk: już rozwiązałem ten problem, teraz całkowicie pomijam główny views.py wewnątrz app.
Zrobiłem tak: katalog views, wewnątrz niego mam plik Post.py i _init.py. Wewnątrz init.py zrobiłem from . import post_ i teraz w urls.py zrobiłem tylko path('', views.post.index, name='index'), i wszystko śmiga.