Wpis z mikrobloga

Pytanie odnośnie ICO. Jestem "trejderem" krypto już ponad 2 lata, jednak w ICO jestem zupełnie zielony i chciałbym zacząć się bawić.
Czy dobrze rozumiem, że tworzę np my ether wallet, przesyłam na konto ICO ethereum i z powrotem dostaje dane ICO na mój portfel my ether wallet? Czy gdzie je dostaje? I o co chodzi z whitelist? Czy muszę się na nią wpisać?
Z góry dzięki za pomoc
#kryptowaluty
  • 4
@uiopek zależy jakie są zasady ICO, twórcy decydują ci na www projektu opisują.
Whitelist - czasem jest wymagane, żeby wziąć udział w ICO. To taka rejestracja na stronie projektu, czasem wymagane KYC.
Te w których brałem udział to np leci licznik na stronie, wybija godzina zero, startuje sprzedaż tokenów dla zarejestrowanych, kto pierwszy ten lepszy.
Ze swojego portfela (np my ether wallet) przelewasz ileś tam eth i w ramach kontraktu oni odsyłają
@yoger: dokładnie, mamy bear market, 99% tokenów zalicza glebe i to solidne dno. Niektóre się podniosą w ciągu kilku miesięcy, inne wogóle. Zarabiają twórcy tokena, reszta traci. Poczekaj aż token wejdzie na giełde np. idex, czy switcheo następnie po solidnym dumpie kup. Zanim cena osiągnię tą z Ico ty zarobisz kilkaset procent, a reszta tych co kupili w ICO, cóż co najwyżej wyjdzie na zero. Przykład ORBIS TOKEN (OBT), token dostępny