Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Ludzie nie dam rady, jestem z moim różowym prawie 6 lat, mamy małego synka, raz było lepiej raz gorzej. To co teraz odstawiła... 15 płacimy rate kredytu, 13 różowy zawsze dostaje przelew na konto (tym razem coś się spóźnili) a wczoraj wydała ponad 600e na wybielanie zębów bo miała obiecane... fakt ustalaliśmy to, że nie ma problemu z tym, że ja uważam że są rzeczy ważne i ważniejsze. Moim zdaniem jak sie przelew spóźnia to najpierw kredyt, mieszkanie i później wszystko inne. To nie pierwsza jej tak inteligentna akcja czy to może ja robie awanture z niczego?

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
  • 8
Fakt naukowy: ludzie różnią się od siebie sytuacyjnym postrzeganiem ryzyka. Istnieje możliwość, że z jakichś przyczyn oceniła sytuację jako pewną i konieczną - tak naprawdę rzadko zdarzają się osoby których zachowania nie można zracjonalizować. Wymaga to jednak dialogu, a przeprowadzenie rozmowy w sytuacji takiej jak ta może być dla Ciebie trudne - tu i teraz zdenerwowało Cię (albo naruszyło Twoje poczucie bezpieczeństwa) coś co Twoja kobieta mogła w ogóle nie zauważyć. Rozpoczynanie