Wpis z mikrobloga

Przerażające jest to, że Gocha nie wie nawet który mamy rok... Jeszcze "można zrozumieć", że imiona po pijaku jej się mieszają, zapomina co mówiła, przez ciągle bycie na bani ma wrażenie jakby jej się czas zatrzymał i najlepiej pamięta dawne czasy. Jestem w szoku, że można być tak odrealnionym, wygląda na to, że sytuacja jest naprawdę tragiczna. A może ona jest na coś chora i nie jest to tylko alkoholizm? #danielmagical
  • 13
@Maszeke: Rok to #!$%@?, mi też się zdarza czasem zapomnieć, zwłaszcza na początku nowego, bo po prostu rzadko się używa pełnej daty. Ale żeby zapominać dni tygodnia? A jak wchodziły niedzielę niehandlowe, to chyba ze trzy razy jej to tłumaczyli. Wątpię, żeby była chora na cokolwiek poza patologicznym alkoholizmem, od którego jej się przepaliły styki, poumierało 80% komórek w mózgu i w ogóle.
@dziki Alkohol na pewno uniemożliwia jej jakąkolwiek zmianę beznadziejnej sytuacji w której się znalazła. Dajmy na to, że wcześniej rzeczywiście wegetowała i miała #!$%@?. Przez alkohol przegapiła moment kiedy syn zaczął ją dobijać, wcale się nie dziwię, że ciężko jej wytrzeźwieć. Zauważ, że ona boi się jakichkolwiek działań, nawet pójścia do lekarza, na pewno w głębi duszy ma poczucie, że jest skończona i jedyne co może robić to zagłuszać to procentami w
@Maszeke: Ja mam pewien ogląd z perspektywy własnej. Regularnie przesadzam z alkoholem, w ciągu miesiąca jaram takie ilości zioła że by minimalna krajowa nie starczyła, śluzówki w nosie mam parę razy w miesiącu podrażnione #pdk, tyle że jak zaczęły mi się problemy zdrowotne z tego tytułu to rzuciłem 3/4 używek w cholerę. Dlaczego? Bo mam dla kogo żyć, mam rodzinę o którą chcę dbać. Jak w tej paście, że koleś
@Maszeke: Ona nawet do sklepu boi się pójść, a co dopiero do lekarza. Ale kiedyś wszystko było w miarę ok, była Menelicą, racja, ale była w stanie pójść do sklepu. A im bardziej kariera jej synka się rozwija, tym z nią jest gorzej. Po tagu latały porównania i ona serio w rok postarzała się o pięć lat. Jej chyba nic nie pomoże - jest na poziomie meneli spod żabki, z tą