Robił ktoś kiedyś dango? Czyli japońskie kluski. Dzisiaj robiłem, ale coś mi nie wyszło. Za duże zrobiłem i w środku niedogotowane mi wyszły, a te dobre miały jakiś suchy smak, a sama konsystencja taka gumiasta. One takie są, czy może coś źle robię? Jakieś protipy, inne przepisy, jakieś porady? Podejrzewam, że może być coś nie tak z mąką ryżową, że powinna być to mąka bardziej kleista. #gotujzwykopem #kuchniajaponska
@Chrystus: One są takie gumiaste w kwestii konsystencji, smak ciężko ocenić przez internet, ale tak czy tak bardzo intensywny. Podczas mojej wizyty w Japonii była to rzecz, która smakowała mi najmniej.
One takie są, czy może coś źle robię? Jakieś protipy, inne przepisy, jakieś porady?
Podejrzewam, że może być coś nie tak z mąką ryżową, że powinna być to mąka bardziej kleista.
#gotujzwykopem #kuchniajaponska