Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +229
Szukam brytolskich filmów do oglądania. Nie chodzi o samą produkcję brytyjską a ten ciężki brytolski klimat - brzydkie ulice, brzydkie mordy, szara pogoda i ciężki akcent, że bez napisów nic nie rozumiesz.
Wszystko z 70s/80s/90s/2000s poproszę. Macie coś?
Do tej pory polecam:
1. Trainspotting (1996) - film pozornie o ćpunach ale w sumie to kinematografia o ludziach, którzy nie wiedzą co zrobić ze swoim życiem i ze soba "CZUS LAJF" i ciężki szkocki akcent
Wszystko z 70s/80s/90s/2000s poproszę. Macie coś?
Do tej pory polecam:
1. Trainspotting (1996) - film pozornie o ćpunach ale w sumie to kinematografia o ludziach, którzy nie wiedzą co zrobić ze swoim życiem i ze soba "CZUS LAJF" i ciężki szkocki akcent
Czekajcie, czyli Izrael w ciągu zaledwie kilku godzin odstępu wyeliminował dwa najwyżej postawione terrorystyczne odpady z Hezbollahu i Hamasu? (。◕‿‿◕。) No i to jest poważne państwo, no i to jest niewyobrażalna wręcz demonstracja siły. Można Izraela nie lubić, ale skuteczności i zdecydowania nie można im odmówić. W dużej mierzę zazdroszczę przywódców, którzy nie pierd*lą się ze swoimi wrogami i wysyłają muzułmańskich bandytów tam, gdzie ich
Przyszło mi dziś pismo od komornika sądowego za niezapłacony mandat drogowy na sumę 150 złotych z października, bo zapomniałem odwołać się od wyroku nakazowego. Czy to normalne że koleś sobie dolicza do sumy 150 złotych których żąda ode mnie skarb państwa sumę opłaty egzekucyjnej ponad 390 złotych? Przecież to 220% dochodzonych należności?
OPŁATA MIN 373,11 zł = 303,34 zł + VAT 69,77 zł
Komornik sądowy nie egzekwuje mandatów drogowych. Coś tutaj kłamiesz.
Ale przecież dostałeś wezwanie z wydziału wykonawczego. Trzeba było wtedy zapłacić.
A ty teraz nie płacisz należności z mandatu , a z wyroku nakazowego. To spora różnica.
Boli? I dobrze. Ma boleć.
5% przeciętnego wynagrodzenia miesięcznego
186,55 zł
10% przeciętnego wynagrodzenia miesięcznego
373,113 zł
Takie przepisy. Orżnąłeś się sam. Trzeba było zapłacić w terminie.
Właśnie dlatego mamy burdel w kraju, bo wszyscy mają gdzieś przepisy, terminy, reguł i zasady.
@Triptiz: Nie zapłaciłeś, ale to komornik jest kombinator bo nalicza ustawową opłatę za swoją pracę :) Mentalność ludzka nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać...
A swoją drogą jak chcesz zaoszczędzić to zapłać...bezpośrednio wierzycielowi i wyślij potwierdzenie wpłaty komornikowi. Wtedy naliczy 5%, czyli w Twoim przypadku minimalną.