Aktywne Wpisy
Mantusabra +865
Każdemu kto zaplusuje wpis narysuję jego avatar w paincie. Ehh nudzi mi się( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chodtok +38
Dekadę temu nie mieliśmy smartfonów, a telefony miały klawisze. Teraz nie możemy żyć bez smartfonów...
Dekadę temu nie wiedzieliśmy, co to słitfocia i co to zdjęcie parówek, bo parówki to było żarcie w garnku...
Dekadę temu, żeby zobaczyć czyjegoś kota, trzeba było pójść do tej osoby do domu...
Dekadę temu, aby zobaczyć, jak wygląda naga kobieta, trzeba było ją rozebrać, teraz dostaje się jej nagie zdjęcie. I to zdjęcie stało się elementem
Dekadę temu nie wiedzieliśmy, co to słitfocia i co to zdjęcie parówek, bo parówki to było żarcie w garnku...
Dekadę temu, żeby zobaczyć czyjegoś kota, trzeba było pójść do tej osoby do domu...
Dekadę temu, aby zobaczyć, jak wygląda naga kobieta, trzeba było ją rozebrać, teraz dostaje się jej nagie zdjęcie. I to zdjęcie stało się elementem
@Pan_Chorubka: Bóg się nie wkurza o brak atencji, tylko o to że ludzie się zadowalają Jego brakiem i banałami takimi jak np. hedonizm, poniżając samych siebie.
Przypowieść o synu marnotrawnym przychodzi na myśl, Bóg jest jak rodzic który chce dobrze dla swoich dzieci, a także chce mieć z nimi dobrą relacje.
Bo nie
Trzeciego przykazania?
Pomijasz fakt że Bóg uwolnił Izraelitów z niewoli egipskiej w towarzystwie wielkich cudów.
Zastosuj teraz swoje chore "antyatencyjne", deistyczne oczekiwania względem dowolnego człowieka z którym się lubisz.
Czy ty potrafisz użyć argumentu, który ma sens?
Co ma rzekome uwolnienie niewolników do atencyjności boga?
I co, na boga, masz na myśli mówiąc o moich "chorych antyatencyjnych deistycznych oczekiwaniach"?
Rozumiem 3 przykazanie - dzięki temu wiem jak bardzo egoistyczną postacią jest bóg ST. Jest "bogiem zazdrosnym", który ma takiego #!$%@? na punkcie poddaństwa, że jeśli namalujesz mu obraz to każe zabić ciebie, twoje dzieci, wnuki i prawnuki. Bo
Jeśli nie wiesz o czym mówię, to jesteś trollem, lub analfabetą.
Biblia całkowicie się różni od mitologii greckiej, na chłopski rozum, to Biblia jest nacechowana introwertycznie, a mitologia grecka ekstrawertycznie.
Chodzi mi o to że grecka mitologia w ogóle nie zajmuje się ludzkim wnętrzem.
Ja nie mam zamiaru gadać o hipotetycznym Bogu, bo taki nie istnieje i nigdy istniał nie będzie.