Świętokrzyskie to bardzo ciekawy i dość nieodkryty region. Nie ma tu zbyt wielu turystów, dzięki czemu jest to fajna opcja dla tych, którzy nie lubią tłumów. Część z Was może znać niektóre miejsca z artykułów, które już wcześniej znajdowały się na głównej oraz z mirkobloga gdzie opisywałem je w ramach serii #odkryjswietokrzyskie.
Mam nadzieję, że materiał będzie dla Was interesujący i zachęci Was do tego aby odwiedzić moje rodzinne strony. Może ktoś nie ma jeszcze planów na nadchodzącą majówkę?
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś chciałby dopisać się do listy, proszę o zostawienie plusa przy przeznaczonym do tego komentarzu pod niniejszym wpisem. Jeśli chcesz abym przestał Cię wołać to proszę napisz do mnie prywatną wiadomość.
@MG78: Niedaleko Końskich jest zalew Sielpia, gdzie w sezonie letnim przyjeżdża sporo turystów, a także miejscowości Piekło i Niebo (chociaż w nich nie ma nic ciekawego, jedynie nazywają się fajnie) :)
@BorowikSzlachetny: Świadomie używam formy "w Świętokrzyskim". Formę zakończoną na "-em" uważam za archaiczną. Język ma to do siebie, że ewoluuje i właśnie to czeka niedługo formy "w Świętokrzyskiem", "w Wielkopolskiem" itp. @filipm95: Jem kebab na 1 Maja.
@MG78: byłem kilka razw I zawsze polecam Świętą Katarzynę jako bazę wypadową bo wszedzie blisko i noclegi tańsze niż w Kielcach. Blisku dojazd z S-ki i Łysica, polecam
Świętokrzyskie to bardzo ciekawy i dość nieodkryty region. Nie ma tu zbyt wielu turystów, dzięki czemu jest to fajna opcja dla tych, którzy nie lubią tłumów. Część z Was może znać niektóre miejsca z artykułów, które już wcześniej znajdowały się na głównej oraz z mirkobloga gdzie opisywałem je w ramach serii #odkryjswietokrzyskie.
Mam nadzieję, że materiał będzie dla Was interesujący i zachęci Was do tego aby odwiedzić moje rodzinne strony. Może ktoś nie ma jeszcze planów na nadchodzącą majówkę?
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś chciałby dopisać się do listy, proszę o zostawienie plusa przy przeznaczonym do tego komentarzu pod niniejszym wpisem. Jeśli chcesz abym przestał Cię wołać to proszę napisz do mnie prywatną wiadomość.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
Czy byłeś kiedyś turystycznie w Świętokrzyskim?
@filipm95: Jem kebab na 1 Maja.
kiedyś tam był dobry ten kebab, ale to było kilka lat temu, teraz jest do niczego...
@MG78: