Aktywne Wpisy

quantum_joe +322
Lekarz ze skalpelem bojowym dokonuje kilka błyskawicznych operacji na niemieckich pacjentach w Mannheim.
Dziękujmy eurokratom za ten wspaniały "drenaż mózgów" z bliskiego wschodu na stary kontynent ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#multikulti #paktmigracyjny #ubogacaniekulturowe #niemcy #relokacja #imigranci #bekazlewactwa #islam
Dziękujmy eurokratom za ten wspaniały "drenaż mózgów" z bliskiego wschodu na stary kontynent ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#multikulti #paktmigracyjny #ubogacaniekulturowe #niemcy #relokacja #imigranci #bekazlewactwa #islam

Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Chciałem odpalić sobie #retropie ale mam z tym problem.
Po instalacji pojawia mi się tęczowy kwadrat i piorun w prawym górnym rogu.
Zastanawiając się czy mam problem z zasilaczem, kartą pamięci czy samym Rasberry Pi zainstalowałem oficjalną dystrybucję - Raspbian. Odpalił bez problemu, ale na samym początku - przy uruchamianiu również pojawił się piorun.
Czy dobrze rozumiem, że RetroPie ma większe wymagania i na ładowarce od iPada (2.1 A, 5.1V) nie chce odpalić i dlatego wisi na tęczowym ekranie?
Wprawdzie kabelek z OnePlusa oryginalnie jest USB typu C, więc musiałem dokoptować jakiegoś z łapanki.
Ale ten problem zmusza mnie to zastanowienia się, czy jak kupie jakiegoś chińczyka w stylu http://allegro.pl/zasilacz-3-1a-5v-idealny-do-raspberry-pi-3-i6790822668.html to czy problem ustąpi?
@radziu_11 a co, ten Lakka ma mniejsze wymagania poboru prądu czy po prostu polecasz coś innego niż retropie?
iPada dawała max 2A przy 5.1V.
OnePlusa dawała 4A ale już przy max 5.0V.
No nic, poszukam czegoś dedykowanego i będzie śmigać.