Wpis z mikrobloga

@skinnydog raczej że fajna. Przecież z 2.0 tsi to jest rakieta z poniżej 6 sekundami do setki. Bawi mnie jak janusze hejtują skody a w rzeczywistości w Polsce 90% aut to stary złom. Czasem jak mi się nudzi pod takimi postami wchodzę na profil hejterow aut typu nowy VAG czy Peugeot i okazuje się że np mają 15 letnie Suzuki xD
Czasem jak mi się nudzi pod takimi postami wchodzę na profil hejterow aut typu nowy VAG czy Peugeot i okazuje się że np mają 15 letnie Suzuki xD

@alvaro1989: to obczaj ten motyw, który zauważyłem już dawno temu. Na forach motoryzacyjnych czy klubowych często są pytania o awaryjność, jak co działa, jaki model, co warto kupić itd i jest jedna fajna ciekawostka do zaobserwowania :D komentarzy przy nowych modelach aut, typu
@alvaro1989 no i co z tego ze ma ponizej 6s do 100? Jak trzyma sie na drodze slabo i jest glosna w srodku. Janusze to wlasnie jezdza takimi skodami i im się wydaje ze maja Subaru STI a potem ledwo w zakrecie sie utrzymuje albo hebel w podloge w panice jak widzi ze jest cos nie halo. Pojedz sobie tym Superbem na tor to na okrazeniu beda Cie objezdzac fury co maja
@SpokojnyPan

Janusze z zazdrości zjadą nawet nowego mercedesa z 500 konnym silnikiem bo ich na niego stać. A że plastiki trzeszcza, a to ze elektroniki za duzo. Najlepsze jest to, że ci ludzie się tak przejmują ta mityczna awaryjnoscia nowych aut i krytykują ich użytkowników. A to dlatego że to oni będą jeździć nimi za x lat.

@borjaki A po co miałbym jechać superbem na tor? To jest auto na autostradę. Widziałeś
@alvaro1989 widzialem ile jest miejsca z tylu. Slyszalem tez na wlasne uszy jak slabo wycissona kabine ma Superb. Dodatkowo na autostradzie masz zakrety w ktorych przy wiekszych predkosciach Superb wypada blado na tle chocby Mondeo MK5 czy Kia Optima GT.
Natomiast wiadomo ze lepiej kupic now Skode niz 10 letniego zloma.
Ale jesli dysponuje sie budzetem na nowy samochod klasy sredniej to jest duzo lepszych wyborow niz Superb
@borjaki Ogólnie niech każdy kupuje to co chce.
Co do tej autostrady to ja nie wiem gdzie i z jaka prędkością jeździsz. Ja mam Leona z ubiegłego roku i nie wiem co musiałbym zrobić żeby to auto doprowadzić do jakiejś niebezpiecznej sytuacji w zakręcie autostradowym. Przy normalnej jeździe bankowo daje radę. Coś czuję że po prostu jesteś uprzedzony do Vagów.
@alvaro1989 no wlasnie masz Leona, a nie klocowatego Superba :). Seat jakoscia materialow i spasowaniem bije Skode. Skoda to taka dziewczyna ktorej wydaje sie ze jest ladna i zadziera nosa a potem zostaje stara panna :). Jak by taki Superb kosztowal 100k to wtedy mozna by go rozwazyc, ale za 160k, to mozesz sobie kupic Mondeo Vingale 240KM, albo Kia Optima GT i jeszcze Ci na dobre egzotyczne wakacje zostanie :).