Aktywne Wpisy
LM317K +7
Czemu już się nie mówi globalne ocieplenie tylko "climate change"?
#debata
#debata
matti-nn +44
#debata #usa #biden #trump
Jutro skończę oglądać. Poki co:
Biden: b. słaby początek, później sie rozkręcił, dobry w ataku. wizerunkowo 4/10, merytorycznie 9/10.
Trump: głośniejszy i wyraźniejszy, jednak pozycja glownie defensywna, bystre oko dostrzeze, ze klamczuszek. Wizerunkowo 7/10, merytoryka 3/10.
Gdyby Biden był w formie jak 4lata temu wytarłby Trumpem podłogę, bo też miał teraz w co uderzać.
Jutro skończę oglądać. Poki co:
Biden: b. słaby początek, później sie rozkręcił, dobry w ataku. wizerunkowo 4/10, merytorycznie 9/10.
Trump: głośniejszy i wyraźniejszy, jednak pozycja glownie defensywna, bystre oko dostrzeze, ze klamczuszek. Wizerunkowo 7/10, merytoryka 3/10.
Gdyby Biden był w formie jak 4lata temu wytarłby Trumpem podłogę, bo też miał teraz w co uderzać.
Wyniki wstępne S10R02: http://acleague.pl/sezon10-runda2-wyniki.html
Wstępna generalka: http://acleague.pl/sezon10-klasyfikacja.html
Wrażenia kierowców: https://www.wykop.pl/wpis/30945017/
- blisko 180 osób wzięło udział w prekwalifikacjach
- 176 osób wykręciło poprawne czasy w prekwalifikacjach
- 126 wystartowało w czterech równoległych wyścigach
- 100 osób dojechało do mety
- 26 osób nie ukończyło wyścigu (o 6 więcej, niż na Bathurst)
- 48 osób otrzymało w wyścigu karę przejazdu przez boxy, rekordziści po 3 kary
- 0 i najmniej kontaktów w wyścigu Pro zaliczył DJ Sasek i Norbert
- 0 i najmniej kontaktów z innymi samochodami w wyścigu Pro zaliczył DJ Sasek i Norbert
- 2 i najmniej kontaktów w wyścigu Semipro zaliczył Worms14pl
- 2 i najmniej kontaktów z innymi samochodami w wyścigu Semipro zaliczył Worms14pl i Elmo
- 0 i najmniej kontaktów w wyścigu Am zaliczył Skyseerr
- 0 i najmniej kontaktów z innymi samochodami w wyścigu Am zaliczył Skyseerr i Qbx
- 2 i najmniej kontaktów w wyścigu Rookie zaliczył Wajdorf i Kycu
- 2 i najmniej kontaktów z innymi samochodami w wyścigu Rookie zaliczył Wajdorf i Kycu
- 38 i najwięcej kontaktów w wyścigu Pro zaliczył Surf
- 34 i najwięcej kontaktów z innymi samochodami w wyścigu Pro zaliczył Surf
- 22 i najwięcej kontaktów w wyścigu Semipro zaliczył Suszkin (28 Shutah, ale nie dojechał do mety)
- 21 i najwięcej kontaktów z innymi samochodami w wyścigu Semipro zaliczył Suszkin i Cox21 (Shutah 22)
- 27 i najwięcej kontaktów w wyścigu Am zaliczył Luk
- 24 i najwięcej kontaktów z innymi samochodami w wyścigu Am zaliczył Luk
- 36 i najwięcej kontaktów w wyścigu Rookie zaliczył Fear
- 27 i najwięcej kontaktów z innymi samochodami w wyścigu Rookie zaliczył Fear
- prowadzenie w klasyfikacji kierowców objął Maciek Halon z Motorsport Capsule Racing Team
- drugie miejsce ze stratą 3 punktów zajmuje DJSasek z Cytryn & Gumiak Racing
- trzecie miejsce ze stratą równiez 3 punktów zajmuje Diego z Motorsport Capsule Racing Team
- prowadzenie w klasyfikacji zespołów utrzymuje Motorsport Capsule Racing Team w składzie Haku, Maciek Halon i Diego
- na Spa-Francorchamps zespołowo najmocniejsze było Cytryn & Gumiak Racing: miejsca 1, 14 i 26 w Pro
- drugie miejsce w tabeli zespołów ze stratą 99 punktów zajmuje Cytryn & Gumiak Racing w składzie TheSznikers, DJSasek i RealAKP
- trzecie miejsce w tabeli zespołów ze stratą kolejnych 70 punktów zajmuje Team Uber w składzie Swrsc, SamFTW i SlowikFTW
#acleague #simracing #assettocorsa
Strach pomyśleć co by było gdyby wszystkie zgłoszone w sezonie Mateusze jechały na raz. ¯\_(ツ)_/¯
trzecie miejsce, najmniej kontaktów.... ᕦ(òóˇ)ᕤ VR POWAH
Na początku chciałem przeprosić Yelenia na którym zakończyłem praktycznie swój udział. Na filmie (wyścigu) byłem ciutek wkurzony ale Yeleń nic nie zawinił, popełnił błąd ale każdy ma prawo je popełniać a ja powinienem odpuścić i go wyminąć czego nie zrobiłem i przygrzmociłem w Yelenia zdrowo. Sorki kolego!
W preq nie zapowiadało się że bvędzie AM ale jednak kilkoro kierowców odpadło i awansowałem na tyły AM. Byłem przekonany, że będę zamykał ale naszczęście w kwalach już na biało czerwonej fladze udało mi się wykonać życiówkę na SPA i awansowałem na 7 pozycję.
W wyścigu się nie powiodło i już na T1 dostałem w zad rikoszetem...ktoś uderzył w kogoś i ten ktoś we mnie (spoko nie składam zażalenia:P). postawiło mnie na winklu w poprzek i musiałem przepuścić całą stawkę. Kiedy zacząłem jechać ominąłem kikoro kierowców którzy mieli spiny i dzwony więc szybko odrobiłem kilka pozycji, tempo było niezłe i znalazłem się na 21 lub 20 lokacie. Zauważyłem że doganiam sporą grupę kierowców przed sobą więc się mocno podjarałem i skupiony cisnąłem ile potrafiłem, aż do momentu kiedy na zegarze minęło niespełna 30 minut wyścigu u na prostej tuż przed Bus Stop obróciło właśnie Yelenia. Ja wiedząc, że odrabiam do kierowców przed sobą postanowiłem zaryzykował i na "pełnej" ominąć jadący tyłem samochód Yelenia. Niestety nie udało się czego konsekwencją był mocno rozbity mój furnik. Potem ogromne problemy ze zjazdem do pitów i wk..w na całego.
Potem jeszcze bła w picie z tankowanie i po kilku