Wpis z mikrobloga

Witam wszystkich wykopowiczów! Poszukuje kogoś kto zna się na dzierżawie gruntów. Mianowicie,ile wynosi koszt roczny dzierżawy,co można zrobić na dzierżawionym terenie,i tym podobne. Aktualnie najbardziej interesuje mnie cena dzierżawy roczna,planuje własną firme i chce podliczyć koszt początkowy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pomoże ktoś? #mirki #rolnictwo #biznes #pytanie
  • 7
@leopold12: nieużytki najlepiej,ewentualnie jak najgorsza klasa jakości
@Sloneczko: tak jak wyżej,chcę dzierżawić. To znaczy,czego dokładnie nauczyć?
@miszczunio14: Okej,rozumiem. To są opłaty miesięczne?
W dużym skrócie. Poszukuje terenu pod strzelnice otwartą,którą chciałbym prowadzić. Mieszkam w rejonie,gdzie najbliższa strzelnica jest oddalona 60 km,co prawda jest jedna,nie komercyjna,lecz dostęp do niej mają tylko myśliwi w gruncie rzeczy.Tak więc czy opłaty za dzierżawe/wynajem działki to podana kwota miesięczna?Jeśli macie jakieś sugestie co do
@antasos: to wszystko zalezy co ustalisz na umowie dzierzawy, ja dzierzawiac grunty pod zasiew płace raz na rok, a rownie dobrze mozna ustalic opłaty miesieczne odpowiednio mniejsze. Pod takie cos co ty chcesz zrobic, najlepsze bylyby błonia jakiejs wsi, zazwyczaj maja duza powierzchnie i nikt ich nie uzytkuje.
@antasos: roczne za hektar. Kolega wyżej z tym uczeniem się chyba założył, że farmerem chcesz zostać ( ͡° ͜ʖ ͡°) u Ciebie podstawa to dobra umowa, żeby nie było kwasu, że właściciel myślał, że Ty to będzie orał, a tam strzelnica ( ͡° ͜ʖ ͡°)