Wpis z mikrobloga

Mirki taka sytuacja. Znajomemu padł dysk w laptopie Lenovo b50-70 model 20384 (wd blue, miał raptem 2,5roku, nie polecam. wczesniej mi padl w moim pc też wd blue po 2,2roku. wd blue to gówno nie polecam) zakupiłem nowy Seagate 1tb. Instaluje win7 sp1, następnie sterowniki ze strony producenta, oprócz sterownika grafiki bo wiadomo, że ten jest zawsze przestarzały.

Jako, że jestem leniwy ściagam z support.amd.com wersje co automatycznie wykrywa karte graf i dociąga odpowiedni sterownik. Wszystko cacy wykryło i zainstalowało sterownik do Radeon HD8500M i po chwili system raczy mnie błedem jak załączonym screenie. No to odinstalowuje ten sterownik, czyszczę pozostałości programem od amd do czyszczenia pozostałości i tym razem ściagam z amd sterownik pod moją karte graf i ponownie ten sam bląd.

Dla pewności sformatowałem dysk i ponownie zainstalowalem wszystko tym razem ściagając konkretny sterownik pod mój model karty i to samo. Teraz robie windows update licząc, że to coś da.

Nie licząc procesorów duron i kart riva tuner jest to moja pierwsza stycznosc z produktami amd od wielu lat. Układ graficzny to na pewno ten co w/w sprawdziłem aidą64.

Ktoś miał podobny problem, lub wie jak go rozwiązać ?

#informatyka #pytanie #windows #lenovo
fruchu - Mirki taka sytuacja. Znajomemu padł dysk w laptopie Lenovo b50-70 model 2038...

źródło: comment_8tFK3F1lC9iltBWsfMoWFGt44BOeDb1k.jpg

Pobierz
  • 3
@fruchu na laptopie dziewczyny miałem podobny problem, ten sam laptop, tylko chyba z serii "G" i bodajże ta sama, jak nie podoba karta graficzna. Świeżo po formacie, instalacja sterowników do karty zawsze kończyła się na końcówce, gdzie instalator dostawał freeza i nie dało się dokończyć instalacji. Wtedy ratowałem się sterami z WU, które działały średnio na jeża, ale lepsze to, niż jechanie na zintegrowanej.
@Wujaszeeek: @patefoniq: Dzięki za odpowiedzi

Pierwsze czego spróbowałem po zakończeniu instalacji win to właśnie tego lenovo system update. Po zainstalowanie zaaktualizował się, a następnie wykrył, że jedynym brakującym elementem w systemie jest Lenovo Help Center, może nie nie umiem go używać :/

Sterownik z windows update, rozwiązał problem. już nie sypie mi blędami. jak on działa w praktyce nie mi już przyjdzie oceniać ;)