Aktywne Wpisy

WenerowaAngela +246
No heloł
źródło: temp_file8956945580602058191
Pobierz
Kapitalista777 +125
Peowcy w partyjnej ekstazie - zasrali cały Wykop, bo Joński zadał świadkowi tendencyjne, pozamerytoryczne pytanie. W sumie ich poziom.
Ludzi bardziej rozgarniętych interesuje kiedy wreszcie Joński wytłumaczy się ze swojego zaangażowania w rosyjską operację specjalną na polskiej granicy.
#polska #wojna #ukraina #4konserwy #bekazlewactwa #ciekawostki #polityka
Ludzi bardziej rozgarniętych interesuje kiedy wreszcie Joński wytłumaczy się ze swojego zaangażowania w rosyjską operację specjalną na polskiej granicy.
#polska #wojna #ukraina #4konserwy #bekazlewactwa #ciekawostki #polityka
źródło: 9487f800df6931913982fac3edd833df6d163abbd98fe028148f190f57eea63b
Pobierz

Powiedzcie mi jak to jest z mandatami i limitami prędkości na autostradach. Jechałem pare dni temu normalną osobówką M1 z Nottingham do Doncaster. Na cyfrowych wyświetlaczach z prędkością nic nie było pokazane, więc przyjmuje, że limit to było standardowe 70mph. Trochę się spieszyłem i jechałem 80 przez większość trasy, czasem 90. Czy prędkość samochodów na autostradach (a przynajmniej na tym odcinku) jest stale monitorowana? Tzn. czy przy każdym takim wyświetlaczu robią pomiar prędkości? Czy jeśl tak i minąłem kilka takich wyświetlaczy to przyjdzie mi kilka mandatów (albo poważniejsze konsekwencje).
Rzadko jeżdżę po autostradach, więc wybaczcie, jeśli to głupie pytanie.
Radary nie sa przy kazdym wyswietlaczu. Tam gdzie jest radar to na ziemi masz namalowane linie, bo musi byc podwojny dowod.
@reddevilet:
źródło: comment_6dZpjehG9bVfyjPDPk9psaSsPY9QRqrU.jpg
Pobierz@reddevilet: przy czym nie kazde takie linie to fotoradar
Variable speed limit cameras are only on when a speed limit is shown - FALSE
We've all seen the signs on smart motorway overhead gantries flick from 40mph to 50mph to the national speed limit.
But are the cameras really active when 70mph is being enforced? The answer is yes, they're still switched on according to Highways England and several police forces.
Everyone knows you can be
(Tak przy okazji bo wiele ludzi nie wie - żółte kamery zawieszone po lewej stronie jezdni to nie radary - to kamery VOSA ale osobówek nie dotyczą)
@smieszekzagranico: jestes pewien? A te?
źródło: comment_gmIdafPt7JQUilUOEvVlBtGhU5Ff2jWH.jpg
Pobierz