Wpis z mikrobloga

black mirror to taki serial dla januszów
no kiedyś to było, dzisiaj też jeszcze jakoś jest ale w przyszłości koniec świata armagiedon komptery technologia
  • 19
  • Odpowiedz
@VAPORWAVE: pseudointelektualne szambo dla fanów netflixa którzy w życiu nic nie osiągnęli i dzięki oglądaniu gówno serialów pod publiczkę czują się że oglądać coś super skomplikowanego, a serial niesie takie #!$%@? proste i prymitywane przesłanie tylko podlane lepszym budżetem że ja #!$%@? xD

Takich prymitywnych filmów jest masa. Osobiście poddałem się po pierwszym sezonie. Przesłaniami typu "technologia zabija w nas człowieczeństwo" są dobre dla karyn żeby poczuły się mądre, ale HURR
  • Odpowiedz
  • 27
@VAPORWAVE
@KochanekAdmina
Czo wy #!$%@? xD
Zajebiscie przystepny zbior krotkich scenariuszy przedstawiajacych rozne wersje przyszlosci przez pryzmat rozwoju technologi i jej wplywu na ludzi. Jedne bardziej realistyczne, a inne mniej.
Serial sklania do jakiejs refleksji, a jego forma jest zwarta i przyjemna w przeciwienstwie do rozciagnietych w nieskonczonosc innych guwien.
I co ze jest przystepny? Ze nie wolno robic seriali troche bardziej inteligentnych ale na tyle prostych by karyny i ogol ludzki
  • Odpowiedz
Serial sklania do jakiejs refleksji, a jego forma jest zwarta i przyjemna w przeciwienstwie do rozciagnietych w nieskonczonosc innych guwien.

@Gamling: Jedyne refleksje na które nakierowywuje ten wysryw filowy to już wspomniałem "OLABOGA TECHNOLOGIA PROWADZI NAS DO ZAGŁADY ZABIJA W NAS LUDZI".

Wiesz dlaczego ten serial jest popularny wśród idiotów? Dlatego że on nie zmusza do refleksji tylko daje gotową odpowiedź. Przyszłość pod żadnym pozorem nie jest pokazana pozytywnie tylko niesie
  • Odpowiedz
@KochanekAdmina bo technologia zabija w nas ludzi, to jest subiektywny punkt widzenia, ktory odnajduje ogromna, wspolna rzesze ludzi.
Dla jednego idealem bedzie czysty transhumanizm, a dla drugiego regres w strone plemiennosci przy wykorzystaniu jedynie najpotrzebniejszej technologi.
Serial opisuje mroczna perspektywe na kierunek naszego rozwoju i od poczatku sie z tym nie kryje.
  • Odpowiedz
bo technologia zabija w nas ludzi

@Gamling: PANIE KURŁA KIEDYŚ TO BYŁY CZASY W ŚREDNIOWIECZU TO LUDZIE ZE SOBĄ ROZMAWIALI xD

Rozwój technologi to najlepsze co spotkało nasz gatunek, a ludzie którym się w dupach poprzewracało od tego że nie zdychają z głodu i mają zapewnione rozrywki coś bełkoczą że ta technologia nam szkodzi xD Najlepiej umierać na grypę w wieku 13 lat xD

Dlatego jest to #!$%@? bełkot. Bo takich
  • Odpowiedz
@KochanekAdmina tak rozwoj technologiczny zadecydowal o tym ze zyje nam sie lepiej ale kazdy medal ma dwie strony i trzeba byc skonczonym glupcem by wierzyc ze owy rozwoj jest zawsze bezwarunkowo dobry bo hurrr nie jest jak w sredniowieczu xDDD.
Przychodzi moment w ktorym technologia przekracza punkt zapewniania podstawowych potrzeb i wkracza w rejony spolecznej inzynieri i innych fantastycznych zjawisk.
Owy serial jest wyrazem niepokoju zwiazanego z tymi zjawiskami. To takie gurwa
  • Odpowiedz
@Gamling: Black Mirror sklania do refleksji? XD
O cie #!$%@?, jebłem.
Chyba do refluksu skłania, a nie refleksji.
@KochanekAdmina dobrze mówi. Black Mirror to pseudointeligencki wysryw ze scenariuszami oraz wykonaniem troche ciut powyzej fan-filmow o Dragon Ballu czy Gwiezdnych Wojnach.
Grupa docelowa sa Hamerykanscy pozeracze burgerow i popcornu ktorzy ksiazke widzieli co najwyzej w serialu na Netflixie.
  • Odpowiedz
@KochanekAdmina:

Wiesz dlaczego ten serial jest popularny wśród idiotów?

masz jakieś dane potwierdzające tę tezę?

przyszłość będzie zła

wow, pierwszy serial na świecie przewidujący przyszłość!!11 (zobacz jak)

Tam nie ma miejsca dla interpretacji

a to nie jest regułą w filmach/serialach (zwłaszcza popularnych), że przedstawiają pewną historię, w przeciwieństwie do na przykład liryki, lub sztuk plastycznych?

Żyje im się zwyczajnie zbyt dobrze

hurr kiedyś to nie było tak dobrze jadło się chlep
  • Odpowiedz
Trochę tak jest, ale serial prezentując takie wizje zadaje pytania o to czy wiemy do czego technologia może doprowadzić i czy będziemy w stanie ją poprawnie wykorzystywać. Np. odcinki pokazujące "przesadne" kary mimo, że umieszczone w przyszłości mogą skłonić do refleksji - ja np. jestem pewien, że gdyby ktoś streamował jakieś polowania na pedofilów to chętni do oglądania by się znaleźli.
  • Odpowiedz