Wpis z mikrobloga

@sebbs: Hej mirki, przymierzam się do kupna samochodu. Proszę o poradę w wyborze, bo ze mnie totalny laik, tudzież Janusz motoryzacji. Do tej pory jeździłem czarnym Oplem Vectrą C w sedanie z 2002 roku, i pomimo, że parę wiosen więcej na karku mam od tegoż zakupu to nadal podobają mi się takie auta. To znaczy sportowe limuzyny/sedany, z mocno zarysowanymi 'męskimi' rysami karoserii. Mój budżet to maks 15 000 złotych. Nie potrzebuję wielu koni pod maską, mój styl jazdy jest bardzo spokojny, pracuję z domu na wsi, i samochodu używam maksymalnie kilka razy w tygodniu, niecodziennie wyjeżdżam z garażu. Oczywiście super byłoby gdyby samochód był oszczędny, niezawodny, tani w eksploatacji i części zamienne były przystępne cenowo i szeroko dostępne, na skórę w środku też bym się nie obraził. Jestem otwarty na wszystkie propozycje, i mam nadzieję, że moje wymaganie nie są z kosmosu, albowiem na Roadstera mnie wciąż nie stać. Pozdrawiam!

PS. Zdjęcia pokazują jakiego typu auta mi się podobają, jestem jednak w stanie pójść na ustępstwa i wybrać brzydsze auto w zamian za jego niezawodność. Znam niemiecki, więc mógłbym podjechać do naszych zagranicznych sąsiadów i tam rozejrzeć się za autem, gdyby ceny były niższe niż w Polsce.

#motoryzacja #samochody #kiciochpyta #skoda #volvo
sebbs - @sebbs: Hej mirki, przymierzam się do kupna samochodu. Proszę o poradę w wybo...

źródło: comment_iZPQqyU8FTQ2Drut1rfvRHPqntDQLAy9.jpg

Pobierz
  • 9
@sebbs: może coś pokroju volvo s60 z 2002roku, jeżeli nie zależy Ci na dużej przestrzeni bagażowej i sporej ilości miejsca z tyłu to dobry byłby wybór, ewentualnie s80 I ale mnie osobiście bardziej podoba się auto ze zdjęcia czyli s80 II ale ceny trochę wyższe