@lisgone w korpo w wiekszosci to jakies gownoapki dla bankow czy telekomow i tym podobych. Zero inwencji, zero pola do popisu :D najlepiej to samemu cos wymyslic i odpalic, jak kolega wyzej wspomnial - dobry startup nie jest zły
@averatec: ok dzieki za odp. Start up sam planuje bo mnie juz #!$%@? strzela jak mam zrobic kolejna strone dla januszex, ktora po 3 mscach umiera w odmetach internetu.
@lisgone: ... stres we krwi ... poranne wstawanie ... psioczenie z góry ... brak urlopu od ręki i na już ... elastycznych godzin i dni pracy ... brak własnych inwencji, tylko strikte trzymanie się specyfikacji i pomysłów architekta ... żmudne klepanie kodu ... wiatr we włosach po wyjściu z roboty xD
Zamiast kopiować stare skrypty, zamień je w wyzwania i "interesujące" programowanie. Na pewno da
@Jare_K: panowie chyba macie racje az mnie zemdlilo bo w robocie jestem strasznym despota XD i jednak machanie z gory paluszkiem by mnie zniechecilo mocno.
@lisgone: ja mam teraz w robocie nudne projekty, no ale w sumie taka prawda, że w pracy ma się zarabiać hajs dla firmy, potem dla siebie, a ciekawe projekty i nauka nowych technologii to po godzinach w domowym zaciszu. Dlatego praca dla kogoś jest pod tym względem #!$%@?. Jak sam sobie szefem jesteś, to masz dowolność i piszesz w czym chcesz.
Dlatego ja zrobiłem tak: pracuję na etacie 8 godzin dziennie
Chciałbym oficjalnie NAPLUĆ z tego miejsca na każdego któremu nie chcę się dziś iść na #wybory nie zależnie od tego na kogo by zagłosował. Oczywiście podwójnie chciałbym OPLUĆ tych którym się dziś nie chcę iść ale będą pisać o polityce na mirko regularnie.
DOSKONALA BRUNETKA ? Faceci jak ona wam sie podoba ? Kobiety co myslicie o takim stylu? Te paznokcie, usta, rzesy, makijaz, piersy itd. Ocencie jej wyglad
Hej mirki phpowcy, mam pytanko jak wyglada rozmowa o prace na stanowisko web dev php, o co pytaja, co trzeba rozwiazac itd.
Cale zycie pracuje na swojej dzialalnosci ale juz mi sie nie chce bo stanalem w miejscu.
Zero wyzwan, ciekawych projektow... W sumie moja praca na ta chwile polega na kopiuj wklej skryptow, ktore robilem wczesniej.
Chcialbym zobaczyc jak to wyglada w korpo, poznac swiat od tej strony :p
I znow poczuc wiatr we wlosach i cieszyc sie tym co robie.
(ʘ‿ʘ)
@lisgone: ... stres we krwi ... poranne wstawanie ... psioczenie z góry ... brak urlopu od ręki i na już ... elastycznych godzin i dni pracy ... brak własnych inwencji, tylko strikte trzymanie się specyfikacji i pomysłów architekta ... żmudne klepanie kodu ... wiatr we włosach po wyjściu z roboty xD
Zamiast kopiować stare skrypty, zamień je w wyzwania i "interesujące" programowanie.
Na pewno da
No dobra, w sumie nie bylo pytania.
Dlatego ja zrobiłem tak: pracuję na etacie 8 godzin dziennie
Ale no macie racje chyba, nie ma to jak na swoim.
I fakt faktem, mozna poprawic jakosc kodu, zoptymalizowac wiele itd...
Ale no uwierzcie mi, ze mnie boli ze 90% rzeczy ktore robie zostaje porzucone przez swoich wlascicieli po pewnym czasie i dryfuje w odmetach xx
No i tez jest druga strona
@lisgone: wierzę :> znam to aż za dobrze.