Wpis z mikrobloga

@SedziaWykopu: Zawodowo, to uczę się wiedzy potrzebnej do pisania zaawansowanych algorytmów sztucznej inteligencji, mam także plan zagłębić się mocniej w programowanie funkcyjne, żeby poszerzyć swoje perspektywy. Prywatnie - zadbać o zdrowie. Dobra dieta, tylko wysokiej jakości produkty (nie chodzi o ekskluzywne, tylko o dobre składy) i w miarę mało przetworzone jedzenie. Do tego utrzymać kondycję i zadbać o plecy, które cierpią przy pracy siedzącej.

A Ty co tam Mireczku w tym
@imprv: Co do prywatnych dosyć podobnie, a co do zawodowych to muszę znaleźć sobie własną działkę, bo aktualnie szukam czegoś żeby się wyspecjalizować, bo obecnie to czego się uczę jest strasznie ogólne i chwytam się nowych rzeczy. Do tego podszlifować języki, ogarnąć jakiś nowy. Zaś zawsze w tle jest u mnie ogarnięcie własnej działalności gospodarczej, ale nie widzę jeszcze czegoś konkretnie dla siebie. Nie zawsze skutecznie realizuję ten plan, ale z
@SedziaWykopu: Jeśli byłbyś zainteresowany w najbliższej przyszłości zakładaniem działalności to powiem tylko, że w marcu wchodzą ciekawe rozporządzenia, a z końcem marca, jeśli dobrze pamiętam, wchodzi pół roku "darmowego zusu" - warto się zainteresować.

Uczysz się ogólnie sam, czy studiujesz coś ogólnego? Masz już jakieś wstępnie zarysowane kierunki rozwoju?
@imprv: Słyszałem o nowych przepisach. Bardziej chodzi o to, że jeszcze nie miałem jakiegoś pomysłu, w który wszedł bym od zaraz, a mogę dosyć się poświęcić. W tym wszystkim nawet nie tak bardzo chodzi mi o zyski, jak o fun zarządzania własnym przedsięwzięciem i braniem za niego odpowiedzialność.

Studiuję i uczę się sam. Staram się ogarnąć wiedzę z zakresu finansów, prawa (cywilne i pokrewne rzecz jasna), technik negocjacyjnych i prezencji (tutaj