Wpis z mikrobloga

Miraski spod tagu #kodi

Jak to jest właściwie z Kodi na Androidzie? Kupiłem sobie pudełko telewizyjne, ustawioną rozdzielczość mam 1080p, a Kodi w ustawienia/system pokazuje 1280x720p@60Hz...Oczywiście w Kodi nie można tego zmienić.
  • 12
@Zalogowany2: ale ja chcę mieć 1080p, zamiast 720p. Niby mam UHD telewizor, ale nie oglądam materiałów w takiej rozdzielczości + przy UHD mam marne 30Hz... Powinienem więc wpisać 1920x1080p? Root jest w pudełku.
@kodiwpigulce_pl: odpalałem - na LibreELEC chodzi jeszcze gorzej - w IPTV były artefakty. Kanały w HD mają marną płynność, ale od biedy się da oglądać.

@alone_wolf: no właśnie wiem, że to okrojony procek, ale liczyłem, że chociaż FHD będzie działać, a tutaj się okazuje, że max to 720p... Gdybym o tym wiedział, to dopłaciłbym jednak do mocniejszego procesora, szczególnie, że jednak kupiłem nowy telewizor. Chyba spróbuję puścić na handel.
@alone_wolf: chyba znalazłem co trzeba było zmienić... W ustawieniach Androida trzeba było wybrać "autoframemode level 1". Nie wiem czym to się różni od "level 2" i dlaczego nie było domyślnie ustawione, ale wygląda lepiej... Oo'.