Wpis z mikrobloga

@Waszplayertostulejkowaspierd0lina: protip od mojej babci, żeby zupa typu jakiś rosół czy coś, zawsze wychodziła, to taki żeby mięsa i innych dodatków było tyle, żeby lekko wystawały nad powierzchnię wody

trzymam się tego i w sumie nigdy żadna zupa nie wyszła mi fuj, za to podziwiam ludzi co kurde kupią pierś z kurczaka, jakiś zestaw włoszczyzny i z tego rosół zrobią na 3-4 osobową rodzinę, przecież jak nie wrzucą tam kostki albo
@Waszplayertostulejkowaspierd0lina: no układ mięsa też ważny, nie mówię że nie, kiedyś prawie zupę #!$%@?łem właśnie, bo myślałem że no aromaty idą w górę, a chce mieć aromat warzyw też, to kładę warzywa takie miękkie na dół, oczywiście mięso na górze prawie w pół surowe, kiedy warzywa były już prawie rozpuszczone... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

na szczęście to było w starych, złych czasach, kiedy potrafiłem #!$%@?ć jajecznicę, teraz