Wpis z mikrobloga

Mireczki mam GTXa 1060 z niby 3x HDMI i 3x DisplayPort. Problem mam taki, że dwa z gniazd HDMI są tak umieszczone na GPU, że znajdują się w środku PC. Obecnie mam podpięty TV do gniazda na zewnątrz obudowy, i monitor do jednego z wewnętrznych, jednak niezbyt widzi mi się ten kabel w środku obudowy, zwłaszcza, że jest dość krótki i przez to mocno napięty. Dodatkowo idzie on bezpośrednio po GPU, więc na pewno łapie od niej ciepło, czy od temperatury może coś się stać kablowi?
Lepiej będzie kupić jakiś rozdzielnik do HDMI czy kabel HDMI - DisplayPort, lub odrobinę dłuższy HDMI?
Monitor nie ma złącza DisplayPort.

#komputery #pcmasterrace #informatyka
  • 9
@Deaco jest jest, mam jeden adapter ale z niewiadomych mi przyczyn nie łapie sygnału, mimo że ogólnie adapter sprawny, bo na DVI z MOBO sygnał już łapie.
@Jotu: Czyli uszkodzone złącze w karcie. Możesz jakieś fotki zapodać, jak wygląda to połączenie wewnątrz obudowy? Jeszcze się z tym nie spotkałem.
@Jotu: Do wyboru jest kupno przedłużacza i poprowadzenie go gdzieś na tył, albo kupić dłuższy kabel. W tym miejscu nic mu nie będzie, myślałem, że dotyka do gorących elementów, jak radiator, czy coś.
@Deaco ta płytka z GPU się czasem dość mocno nagrzewa, zwłaszcza jak gram dłużej i nie włączę wiatraków w budzie na wyższe obroty, dlatego się zastanawiałem czy temperatura może coś zrobić, czy nie.
@Jotu: Spoko, inne kabelki się nie topią, więc i ten nie powinien, dopóki nie będzie dotykał jakiegoś elementu grzewczego to nic mu nie będzie.