Wpis z mikrobloga

@Aryo: Mnie zastanawiało zawsze co ci Ukraińcy noszą w tych torebkach. Nigdy nie maiłem śmiałości im zajrzeć. Zwykły polski mężczyzna zmieści wszystko co potrzeba w kieszeniach: portfel, dokumenty, papierosy, zapalniczkę, klucze. Czy do tego jest potrzebna torebka jak u bab? A niektórzy nie palą to mają jeszcze mniej do noszenia.
  • Odpowiedz
@StadIer: Taka torebka to wygoda. Nie masz wypchanych kieszeni i dzięki temu wygląda to estetyczniej etc. Chociaż ja wolę wewnętrzne kieszenie kurtki ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@StadIer:

No ale kwestia gustu.

Innej kultury i innej mody. Sikh z turbanem na głowie już nikogo nie dziwi, ale torebka męska to już coś ciekawego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@StadIer Cale zycie tez raczej smieszkowalem z tego. Ale czlowiek sie starzeje. Bardziej ma wywalone na to ze ktos smieszkuje. Przekonala mnie do torebek po prostu wygoda. Siadasz, portfel i fajki nie cisna w jaja. To samo telefon. A jeszcze jakies dokumenty, czasem klucze lub power bank itd... Robi sie sporo do noszenia po kieszeniach. Duzo trudniej jest tez kupic normalne spodnie a nie jakies slimy czy cos. Na lotniskach nie
  • Odpowiedz
@StadIer: Nie taki znowu margines, dawniej faktycznie kojarzyły się z brzuchatym handlarzem albo złotówą którzy trzymali w skórzanej nerce ciężko zarobione pieniądze, teraz masa młodych ludzi używa (głównie przez wzgląd na rozmiar smartfonów).
  • Odpowiedz