Wpis z mikrobloga

Melissa Reddy on Liverpool’s summer plans: “There are designs on recruiting a top-class goalkeeper, with Roma’s Alisson heading a list of options, while they have surveyed multiple options in midfield and have also circled candidates to enhance central defence and the attack.” https://t.co/DeXQmMr2x3

Jeśli Liverpool obroni top4 i wysoko zajdzie w lidze mistrzów, to może być ciekawe lato w czerwonej części Mersey.

#lfc #plotkitransferowe
  • 15
@i_found_a_whistle jak każdy zawodowy zawodnik, dla pieniędzy. ;)

@seeksoul przez prawie 17 lat kibicowania Liverpoolowi nauczyłem się pokory. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Poza tym jak na dłoni widać, ze tylko wielomilionowe transfery pozwalają na walkę o czołowe lokaty i puchary, bo nie ma co się oszukiwać, że drugi piłkarz pokroju Cou za kilka milionów się szybko nie trafi. W tym sezonie realne jest drugie miejsce w lidze, ćwierć
@DahofromRio: Przypadek Liverpoolu to poważne ostrzeżenia dla obecnie największych klubów (największych sportowo). W latach 90 przecież byli absolutnym potentantem, ale fatalnie wydawane pieniędze i generalnie kiepskie zarządzanie dobrowadziło do ogromnej zapaści. Teraz jest coraz lepiej, ale wciąż brakuje a poza tym ile to lat trwało...
Liverpool to pokaz do czego mogą doprowadzić lata zaniedbań.
@DahofromRio: moje 13 lat też mnie tego nauczyło ( ͡º ͜ʖ͡º)

chodzi mi o to, że co roku jest mnóstwo plotek o jakichś potentatach, a nic z tego nie wychodzi. W wakacje było głośno o VVD i Lemarze, skończyło się na Oxie. Niby spoko, ale niesmak pozostał. Teraz van Dijk przyszedł w zimę, poszedł Cou, mówiło się znowu o Lemarze, do tego Mahrez itp. Oczywiscie nic
@i_found_a_whistle nie da się przez 30-40-50 lat wszystkiego wygrywać w Anglii. Liverpool dominował w latach 70-80, później schedę przejęło United, ich czas minął wraz z odejściem Fergusona, teraz czas na innych.

@seeksoul czy nie wychodzi, to nie wiem. Jest Kwota, którego chciało pół Europy u siebie, na Oxa wszyscy narzekają, a ja na dobrą sprawę nie wiem dlaczego. Liverpool to nie City czy PSG, które biorą kogo chcą i za ile chcą.
@i_found_a_whistle prawda. Jedyne, co można zrobić, to wierzyć w Kloppa. Bo nie można zaprzeczyć, że same plotki transferowe, jakie się pojawiają, mówią o piłkarzach na takim poziomie, o jakim 10-15 lat temu na Anfield można było pomarzyć.
@DahofromRio zgadzam się. I to właśnie miałem na myśli pisząc że obecne sytuacja i tak jest dużo lepsza. Nie chodzi nawet o wyniki tylko o zmianę mentalności w klubie i dookoła. Dla piłkarzy klub zaczyna być miejscem gdzie można fajnie grać w piłkę. Choćby ostani transfer wysokiego Holendra który miał oferty z innych klubów. W takiej atmosferze łatwiej jest budować fajną drużynę.