Aktywne Wpisy
kimikini +24
ma ktos nowa skode fabie? warto? 80% jazda w miescie bedzie
da sie troche ponegocjowac z cena ew dostac jakis gratis?
#motoryzacja #auta #samochody #pytanie #skoda
da sie troche ponegocjowac z cena ew dostac jakis gratis?
#motoryzacja #auta #samochody #pytanie #skoda
Salido +245
Minął 14. (z 73) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 7 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
89 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
95 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 7 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
89 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
95 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zamówiłem ostatnio ojcu Redmi5+. Pomijając, że sklepowi ibuygou wysyłka zajęła prawie miesiąc to z góry naliczyli opłaty celne zanim jeszcze w ogóle wysłali telefon. Po przyjściu okazało się, że telefon nie ma romu w wersji global - no nic, zdarza się, trzeba czekać. Zresztą zawsze można zainstalować MIUI Polska, prawda? Nieprawda.
Złożyłem formę o odblokowanie bootloadera i zgodę dostałem dość szybko (mimo, że nie dostałem smsa potwierdzającego - na tym chyba też już zaczęli oszczędzać xD) to żeby go odblokować musiałem połączyć telefon z kontem Xiaomi. Za każdym razem wyskakiwał jakiś chiński błąd. Musiałem przelurkować te całe syfne miui forum, przewertować się przez miliony postów typu 'thanks!', a mój palec od scrollowania przez wszystkie odznaczenia pod postami dostał trwałego urazu. Rozwiązaniem okazało się ściągnięcie VPNa i przekierowanie połączenia przez Szanghaj. Wtedy łaskawie udało mi się sparować telefon z kontem xD To już zostało tylko użyć MiUnlock.
Taki #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Muszę czekać 360h czyli 15 dni żeby móc sobie odblokować telefon. Czemu? Nikt tego nie wie. Polityka firmy widocznie. Tak samo polityką firmy jest opóźnione lub w ogóle niewypuszczanie kernelów.
Nigdy więcej nie polecę nikomu telefonu od tej firmy. Inne sprzęty mają naprawdę w porządku, ale po prostu moim następnym telefonem będzie coś z czym nie ma aż takich problemów.
#xiaomi #xiaomilepsze #telefony #technologia
A i 360h czekania pewnie miało utrudnić chińskim sprzedawcom wgrywania syfu, ale oni i tak zawsze jakoś to omijają, a uderza to w użytkownika.
1. Konto xiaomi bylo kompletnie czyste i nowe? Czy juz uzywane w innych telefonach? Oni wprowadzaja te czasy oczekiwania, ze wzgledu na chinskich magikow ktorzy wgrywaja gowno soft po sklepach na ali.
2. Niestety nowe modele xiaomi kupuje sie po 2-3 miesiacach po premierze, jak wyjda juz wszelkie niedorobki, bugi systemowe i soft global.
Jest to tendencja zapoczatkowana w zeszlym roku, gdzie koronnym przykladem byly modele 5a i mi
@swerve:
https://www.wykop.pl/wpis/29382481/tl-dr-#!$%@?-xiaomi-sprawilem-sobie-xiaomi-redmi-no/