Wpis z mikrobloga

@hejzehejhejzeho: Chad - choroba afektywna dwubiegunowa, czyli bipolar, raz jestes Bogiem i masz swietny humor, a raz depresje i chcesz sie zabic. W cyklach tygodniowych, miesiecznych, bez jakichs konkretnych zwiastunow.
Ale generalnie lecze sie farmakologicznie. Znaczy teraz przestalem jesc tabletki, mam pewnie faze manii i dlatego po paru latach czytania wykopu otworzylem konto i postanowilem zrobic ama;)
  • Odpowiedz
@hejzehejhejzeho: moja decyzja, ale wiem ze musze znowu zaczac je brac, lekarz absolutnie by mi nie pozwolil przestac brac lekow, moze to spowodawac nagle ataki epilepsji (z racji tego ze leki sa te same co dla epileptykow) plus kazda kolejna mania/depresja moze byc kilkukrotnie silniejsza. Teraz np. nie biorac lekow zaczalem pic, a generalnie jest mi to surowo wzbronione, znowu zaczalem sie wkrecac w hazard itp. Generalnie podczas manii nie masz
  • Odpowiedz
Juz nie mam, bo jestem (przewaznie) na lekach. Natomiast w przeszlosci zdarzalo sie ze czas mi sie prasowal i podczas manii, gdzie spozywalem spore ilosci alkoholu (do max 4 promili) i tak naprawde nie wiedziałem że jestem chory, uciekało mi np 2 tyg., nie wiedzialem za bardzo co sie dzialo, co robilem itp. Generalnie ciągi alko-dragowe wyciagały z życia tygodnie, jak nie miesiące.
  • Odpowiedz
Mialem w Polsce firme sprzatajaca i sklep monopolowy. Przez moja chorobe popadlem w dlugi i jedynym wyjsciem zeby sie z tego wyciagnac i jakos posplacac wszystko byl wyjazd do uk.
  • Odpowiedz