Aktywne Wpisy
Szychasekk +157
#tinder
Coraz mocniejsze te baby na tinderze, dzieciaka mi już zrobili to teraz masz mi ogarnąć dom, bo ja pracuje w drogerii i mam #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Coraz mocniejsze te baby na tinderze, dzieciaka mi już zrobili to teraz masz mi ogarnąć dom, bo ja pracuje w drogerii i mam #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pan_Janusz +65
Podobno PIS rozważa zmianę nazwy partii. Środowisko Morawieckiego chce żeby nazywali się Biało-Czerwoni xDD
Macie może jakieś swoje propozycje?
#sejm #bekazpisu #bekazprawakow
Macie może jakieś swoje propozycje?
#sejm #bekazpisu #bekazprawakow
Tak sobie przypomniałem, że w dwudziestoleciu międzywojennym często robiono konkursy na polską wersję jakiegoś słowa (m. in. w ten sposób pojawiło się słowo 'samochód'). Co wy na to, żeby zrobić coś takiego na wykopie (nazwijmy to np. #polonizowanieslow) ? Podawane byłoby jakieś słowo, które nie zostało u nas spolszczone, a mireczki podawaliby swoje propozycje. Oczywiście to byłaby tylko zabawa i nie trzeba takich wyrazów od razu tego dawać do słownika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#glupiewykopowezabawy #jezykpolski
@jathek: co poradzić Grażynko, nic nie poradzisz
Proponuje zaczac od komputera - hiszpanie np mają ordenador - liczydlo
Albo laptop
bardziej mi chodziło o takie w ogóle nie spolszczone, nawet nie zapisane "dźwięcznie"
Komentarz usunięty przez autora
@jathek: ale to sie mija z sednem tej zabawy ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie ma też sensu toczyć dyskusji, co lepiej brzmi, bo to tylko kwestia gustu a radą języka i tak nie jesteśmy. może kolejne słowa?
Bestseller