Nie mogę zdecydować się na program treningowy. Zawsze mój trening oparty był na ćwiczeniach złożonych, dużych ciężarach i relatywnie niskich repach. Niestety od końca grudnia borykam się biodrem i kostką, przez co nie mogę robić cięższych siadów (a i lifty jakoś gorzej idą). Pomyślałem, że w czasie gdy będę to biodro naprawiał zastosuje jakiś nowy program. Tylko nie wiem jaki ( ͡°͜ʖ͡°). Tak więc hipertrofia, trochę mniejsze ciężary, ~3-4 treningi w tygodniu, dodatkowo przy treningu nóg, albo i częściej, "rehab" biodra, kostki i kolana. Jaki program polecacie?
@beefislife: Staram się unikać ruchów, które je zbyt obciążają. Jednocześnie muszę jakoś wzmocnić łydki, hamstrings, pośladki, bo ich nierówny rozwój przyczynił się właśnie do kontuzji. Na dniach spróbuję się jeszcze dopchać do ortopedy, bo chociaż współpracowałem z fizjo przez ostatni miesiąc, to chce się upewnić, że wszystko jest w porządku.
@ArturR95: Ja przy kontuzji kolana zmieniłem trening, a głownie obciążenia na takie abym mógł robić 20/30 powtórzeń. Po latach rypania wielostawowych z dużym obciążeniem, jak zrobłem taki "śmieszny" (wtedy mi się wydawał) trening to na następny czułem się jakbym pierwszy raz na siłowni był. Polecam spróbować.
Tak więc hipertrofia, trochę mniejsze ciężary, ~3-4 treningi w tygodniu, dodatkowo przy treningu nóg, albo i częściej, "rehab" biodra, kostki i kolana.
Jaki program polecacie?
#mikrokoksy