Aktywne Wpisy
Szinako +652
Hamas przeprowadził terrorystyczny atak, w którym zabił kilkuset Izraelczyków. Dlatego właśnie teraz Izrael w ramach zemsty bombarduje strefę Gazy i wymorduje kilkanaście tysięcy Palestyńczyków w tym dzieci. Z tym że to już nie jest terroryzm i zbrodnie wojenne tylko coś innego, to metafizyka xD. Odcięcie dwóch milionów ludzi od wody, prądu i dostaw żywności to też ciekawa sprawa. Dziwnym trafem media zachodnie coś są cicho na ten temat. Widocznie wujek z ameryki
dariusz44 +361
Myślałem, że nic mnie już w życiu nie zaskoczy, a jednak. Właśnie się dowiedziałem, że mój ojciec lvl 71 ma romans z żoną (lvl 42)mojego brata (lvl 45). Co więcej wczoraj mu i mamie oswiadczyli że zamierzają żyć razem. Mama w szoku, brat #!$%@? w drobiazgi. Kupuje bilet lotniczy do Polski żeby wziąć udział w tej awanturze. Stary spektakularnie zakończyły mi kilkumiesięczy neet. Żeby dorośli ludzie takie rzeczy #!$%@?, to się nie
Pierwsza próba, prawo jazdy, z zasłoniętymi numerami dokumentu i PESEL (pisak do płyt). Automat (a raczej jakiś hindus), odrzuca dosyć szybko. Tutaj pojawia się komunikat, że potrzebne jest wyraźne zdjęcie dowodu tożsamości, z wyraźnym zdjęciem, imieniem nazwiskiem i datą ważności (tego ostatniego punktu nie spełnia bezterminowe prawko?)
No to próbujemy z dowodem osobistym, z zamazanym numerem dowodu i PESEL.
Po dwóch dniach odzywa się na czacie pani Marta, że potrzebne jest zdjęcie dokumentów z wszystkimi danymi. Odpowiadam, że nigdzie w treści instrukcji, tudzież regulaminów, nie znajduje się informacja, że nie mogę zasłonić pewnych danych. W odpowiedzi dostaję #!$%@?, że bezpiecznie jak w banku, wysokie wymagania itd. Tyle, że konto internetowe da się założyć nie przesyłając żadnych zdjęć dowodów, wystarczy przelew ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tym bardziej nic takiego nie wymaga PayPal, kantory internetowe i inne używane przeze mnie usługi związane z kasą.
Skoro robią tak pod górę, a karty miałem używać w podróży po dzikich krajach, to wolę nie wiedzieć jak sprawnie mogą odciąć mnie od kasy, gdy będę na jakimś zadupiu. Na awaryjną kartę to się chyba nie nadaje. Zostaje obecna karta dolarowa z T-Mobile Bankowe i jakaś Visa z innego banku, na wszelki wypadek.