Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja się #!$%@? jak biorę home office? Niby coś tam popracuję, coś zrobię, ale więcej jak 2-3 godziny to mi się jeszcze nie udało. Troszkę mam wyrzuty sumienia, ale z drugiej strony projekt idzie dobrze, plan wyprzedzony i często HO nie biorę. Jak jest u was? #programowanie

Na home office/zdalnie pracujesz:

• z pełną efektywnością i pełne 8 godzin 22.1% (15)
  • Z trochę rochę mniejszą efektywnością/mniej czasu 16.2% (11)
  • z dużo mniejszą ekektywnością/dużo mniej czasu 23.5% (16)
  • Prawie nie pracuję ale cośtam zrobię. 23.5% (16)
  • W ogóle nie pracuję i tylko udaję, że coś robię. 14.7% (10)

Oddanych głosów: 68

• 6
  • Odpowiedz
@maciejze: Zazwyczaj w domu pracuję bardziej efektywnie niż w biurze. W biurze zawsze się z kimś pogada, pójdzie na kawę, jakieś spotkanie, ktoś Cię poprosi o pomoc albo Ty zamiast sprawdzić w necie wolisz zapytać kolegę obok. W domu przy sumiennym pracowaniu - łatwiej jest się skupić na taskach.
  • Odpowiedz
@maciejze: Nigdy nie pracowałem zarobkowo z domu ale na studiach mieliśmy do wyboru albo robić projekty na uczelni albo iść do domu. W domu robiłem dużo efektywniej, na uczelni nie byłem w stanie prawie nic zrobić.
  • Odpowiedz
@maciejze: W domu jak jestem to zazwyczaj gdzieś w środku dnia wskakuję pod prysznic i piję 1-2 herbaty.
Powyższe dla chwili przerwy i odprężenia.
W biurze a to się pójdzie z kimś na kawę, a to dookoła co chwilę ktoś gada/krzyczy/śmieje się, a to z kimś pogada bo albo Ty albo ktoś ma problem i tak naprawdę robicie sobie za kaczki wtedy, a to jakieś żarty na czatach latają. No
  • Odpowiedz
@maciejze: Trochę mniej robię jak jestem z domu, głównie z uwagi na to że chociażby muszę sobie ugotować obiad a to trochę zajmuje. Albo wyskoczyć do sklepu. Rzecz jasna pracuję tak żeby wyszło pi razy siekiera to 8h, ale w biurze jakoś łatwiej mi się pracuje (mam osobny pokój, więc darcie mordy i zawracanie dupy o pierdoły zwykle nie ma miejsca).
  • Odpowiedz
@maciejze: Zależy od dnia. Są takie, że w biurze nic nie mogę zrobić, to zabieram laptopa, jadę do domu i od razu zaczyna iść. Ogólnie w domu pracuje mi się lepiej i zazwyczaj robię więcej.
  • Odpowiedz
@maciejze: Powiem Ci tak - już teraz pracuje zdalnie ( w sensie, biuro w Europie, ale firma z Ameryki ) i mnie to #!$%@? niemiłosiernie, komfort pracy nie ten. Preferuję pracę na miejscu, kontakt z ludźmi jest bardzo ważny ;)
  • Odpowiedz