Aktywne Wpisy

Itslilianka +5

wykop +14
Dzień dobry, Wykopie (ツ)
1. Zgłaszaliście nam rano problemy z plusowaniem wpisów na Mikroblogu - to właśnie od tego tematu zaczniemy dzisiejszy #wykopchangelog No dobrze, ale o co chodziło z tymi plusami? Chyba najłatwiej będzie wyjaśnić to nawiązaniem do pewnego mema - “działy się rzeczy niestworzone” ( ͡º ͜ʖ͡º) Na szczęście sytuacja została opanowana, plusy uratowane, a sam problem nie powinien już się u Was pojawiać. Dziękujemy
1. Zgłaszaliście nam rano problemy z plusowaniem wpisów na Mikroblogu - to właśnie od tego tematu zaczniemy dzisiejszy #wykopchangelog No dobrze, ale o co chodziło z tymi plusami? Chyba najłatwiej będzie wyjaśnić to nawiązaniem do pewnego mema - “działy się rzeczy niestworzone” ( ͡º ͜ʖ͡º) Na szczęście sytuacja została opanowana, plusy uratowane, a sam problem nie powinien już się u Was pojawiać. Dziękujemy

Jakie macie doświadczenia z analizatorami antenowymi na pasmo 2m/70cm?
Chciałbym sobie jakiś zakupić, myślałem nad:
-Rigexpert - miałem przyjemność używać - wypasiony i dobrze działający, aczkolwiek cholernie drogi
-coś z MFJ (podobno są lipne, raczej odpada)
-jeden z chińskich wynalazków z ali
-jakieś DIY typu #rtlsdr + mostek
I jak nie wiesz jak uargumentować cenę - wyobraź sobie pomiary na dachu, że targałbyś laptopa i rozwiązanie DIY na #rtlsdr, piździ i wieje i chciałbyś jak najszybciej mieć pomiary za sobą...
...a taki rigexpert to parę kliknięć na mobilnym pudełku i wiesz co chcesz. (✌ ゚ ∀ ゚
@ntskj a powiedzcie drodzu ludzia, czym moge sobie pomôc w strojeniu roznych anten na 868/434 Mhz?
Używałem w wykonaniu @canis_lupus i bardzo fajna sprawa.
@technic też możesz sobie rzucić okiem