Wpis z mikrobloga

@Veaon: @antyanalogia: @Amasugiru: w osu byłoby sporo więcej "normalnych" map, gdyby były chęci ze strony artystów :D taka Japonia to nie wiem, czy ma w dupie, czy oni się na to godzą, czy mają jakieś inne prawo autorskie, ale ogólnie z tego co kojarzę to takich mainstreamowych hitów z radia i telewizji nie ma właśnie przez licencje, a jak są, to nie mogą być rankedowe.

Mi tam hińska muzyka
  • Odpowiedz
@Arveit: Nawet "bezpieczne" zdjęcie małej dziewczynki z anime jest wystarczająco odrażające dla normików.

A co do praw autorskich to tak samo dużo jest roszczeń o ściągnięcie map z utworami ze strony Japończyków. Ale i tak chodzi głównie o bodźce wizualne. Odpalasz grę - różowo, co i tak jest pół biedy w porównaniu do fanartów w stylu anime zależnie od święta/okresu. Defaultowy skin - mała dziewczynka rysowana w paincie wyskakuje co 50
  • Odpowiedz
@Amasugiru: nie no, wiem jak to wygląda xD nawet do angielskojęzycznego metalu potrafią #!$%@?ć małą dziewczynkę :P to nie jest normalne i dlatego mówię, że powinny być jakieś wytyczne, że takie bg się najzwyczajniej w świecie taguje "softcore" czy coś innego, nie wiem jak zwyrole to między sobą nazywają ;d i domyślnie są albo blokowane całe mapsety z tym bg (głupie) albo po prostu bg #!$%@?.

Sam mam sporo znajomych, którym
  • Odpowiedz