Wpis z mikrobloga

Które owoce u was w #korposwiat schodzą najszybciej? U nas banany, przed lunchem już ich niema, a jak są gruszki to po całym dniu zostaje jeszcze ze 20 sztuk

Które owoce w korpo cieszą się największym powodzeniem?

• Gruszki 0% (0)
  • Jabłka 9.1% (5)
  • Banany 50.9% (28)
  • Mandarynki 23.6% (13)
  • Pomarańcze 5.5% (3)
  • Kaki 10.9% (6)

Oddanych głosów: 55

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DonMatheo: o hui, u nas nie ma pączków... tylko jak są jakieś szkolenia czy coś to są takie mini pączuszki, donuty, rogaliki itp i czasem zostają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mrmydlo: tak wiem, lunch taki śmieszny xD tak się nazywa "obiad" w korpo. deal with it.
  • Odpowiedz
@Dolan: banany, potem mandarynki/pomarańcze, następnie jabłka i gruszki (to mnie zastanawia zawsze czemu jablka przed gruszkami). Kaki nie mamy, ale za to jest cytryna, #!$%@? wie po co i zawsze zostaje.
  • Odpowiedz
@j557: cytryny mamy w uj skrojonej zawsze w takiej salaterce, ludzie korzystają do herbaty i wody, a też zostaje, w sumie mogliby kroić mniej bo zakładam, że to wszystko się potem wyrzuca.
  • Odpowiedz
@polecam_poczytac_heideggera: u mnie raczej spokojnie chociaż zdarzają się tacy co rano zamiast jednego-dwóch biorą np całą kiść 6-7 bananów xD no ale widocznie mają #!$%@? i nie czują wstydu z tego powodu

ale z drugiej strony tego jest tyle że dla wszystkich wystarczy, w każdej kuchni stoją 2-3 skrzynki zawsze, a na piętro są 2, czasem 3 kuchnie.
  • Odpowiedz
@polecam_poczytac_heideggera:

chociaż zdarzają się tacy co rano zamiast jednego-dwóch biorą np całą kiść 6-7 bananów xD

pracuję chyba koło patusów. w projekcie obok całe miski i talerze owoców wyprowadzają z kuchni. xD
żeby było zabawniej, administracja stwierdziła, że zwierzęta nie potrafią się zachować i nauczyć, że dla innych zostawia się bardziej pożądane owoce (winogrona, mandarynki czy banany), więc od dzisiaj będzie tylko jeden rodzaj danego dnia. xDDD
  • Odpowiedz
@polecam_poczytac_heideggera: też widziałem ludzi wynoszących mandarynki w miskach ale założyłem, że po prostu biorą na zapas dla kolegów/koleżanek w jednym z openspejsów

a u nas zawsze jeden rodzaj danego dnia chyba że jakieś spotkania/prezentacje/szkolenia to wtedy są w salach wystawione tace z różnymi
  • Odpowiedz