Aktywne Wpisy

MishMashStudio666 +4411
Hejo! mam dla was #rozdajo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji otwarcia mojego salonu jubilerskiego na którego to ciężko pracowałem cały rok, zastawiłem nerkę i wziąłem pożyczkę chwilówkę ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ, mam do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to London Topaz 1.20ct oraz diamenty o łącznej masie 0.1ct. Wartość rynkowa 2700zł. Wartość galeriowa to
Mirki i Mirabelki z racji otwarcia mojego salonu jubilerskiego na którego to ciężko pracowałem cały rok, zastawiłem nerkę i wziąłem pożyczkę chwilówkę ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ, mam do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to London Topaz 1.20ct oraz diamenty o łącznej masie 0.1ct. Wartość rynkowa 2700zł. Wartość galeriowa to

kret17 +281

Jak kolega @Bluzgowy powiedział, TextBoxy czyść przez ustawienie ich wartości na "" a co do następnych wierszy to niech za każdym uruchomieniem formularza kod szukał pierwszego pustego wiersza i jego numer zapisywał w zmiennej, np. tak:
NextRow = Sheets("Data").Range("B" & rows.count).End(xlUp).Row + 1
Potem po wciśnięciu guzika dodawaj dane, czyści pola i dodawaj 1 do zmiennej NextRow :)
Co do nowego wiersza, to możesz użyć np. NazwaWorkBooka.Worksheet(???).range("A1").currentregion.rows.count +1
(zakładając, że zacząłeś od a1)
dim NewRow as Long
NewRow = NazwaWorkBooka.Worksheet(1).range("A1").rows.count +1
i potem zamiast np. range("E3") dajesz range("E"&NewRow)
@dominik-ortyl:
NewRow = NazwaWorkBooka.Worksheets(1).range("A1").currentregion.rows.count +1 oczywiście :P
I nie używaj "" tylko vbnullstring.