Wpis z mikrobloga

cześć miraski z #poznan #motoryzacja

zabieram się za #kupujeauto i potrzebuję na gwałt kogoś kto mógłby mi spojrzeć na autko
https://www.otomoto.pl/oferta/peugeot-206-peugeot-206-xr-presence-ID6zlvtS.html
czy dzisiaj ktoś znający się na rzeczy (bo ja totalnie nie umiem w samochody) mógłby podjechać w okolice Malwowej (za cmentarzem junikowskim) na godzi 1530?

Bardzo by mi się przydało, płacę zbożem (w płynnej formie ;))

• 8
@sailor_73: stary, nigdy nie kupowałem auta, nie wiem na co mam zwrócić uwagę, a nie chcę hajsów wydać na jakieś kompletne gówno

nie każdego stać od razu na auto za 100k ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@92feliks: rozumiem tylko przy takim budżecie to będzie fajnie jak auto nie będzie zardzewiałe , a do tego jak będzie się odpychać i hamować to już wszystko co można wymagać :)
"stary " #!$%@? zaraz stary no dobra moje prawo jazdy może jest starsze od CIEBIE ale nie czuję się stary :)
a 206 to zabierz na warsztat niech sprawdzą hamulce ,zawieszenie ( szczególnie belkę z tyłu ) , elektryk niech
@sailor_73: wiesz co, właśnie dlatego potrzebuję kogoś 'kto się zna' (a nie 'specjalisty', tu jest różnica), bo ja ani nie wiem, co ty do mnie piszesz, ani chcę się tego dowiadywać; nie wiem na co mam zwrócić uwagę i dlatego proszę kogoś, kto by chciał spojrzeć na samochód

może jak będę miał drugi, to już więcej będę wiedział, ale to ma być moje pierwsze autko i też nie chcę fajerwerków, ważne
@92feliks: to moja rada , popatrz za pandą II od 2005 roku najlepiej z silnikiem 1.2 żeby miała CITY ,klimę ,abs , i takie auto jak nie będzie miało najechane 300 k będzie się sprawować całkiem dobrze , naprawdę bezproblemowy samochód , może mało prestiżowy ale wdzięczny i bardzo tani w eksploatacji szczególnie z lpg