Może komuś się przyda mega dokładny przepis na pasztet świąteczny mojej Mamy. Nie jestem super kucharką, ale udał się już dwa razy, więc Wam też powinien wyjść :) #gotujzwykopem
@wielkade: aaaaa ( ͡º͜ʖ͡º) wszystko jasne, czyli nawet zwykła pszenna buła będzie spoko, pewnie trzeba ją namoczyć (pewnie - bo dalej nie doczytałem ( ͡º͜ʖ͡º) )
@wielkade: Czy to jest przepis z pokolenia na pokolenie? Żałuję, że nie zrobię teraz, ale wygląda świetnie i muszę jakoś to zapisać a może wydrukuję. Dziękuję!
@Jestem_tu_zielony: Moja Mama robi ten pasztet odkąd pamiętam. Wcześniej robiły babcie. Jedna z babć z tą różnicą, że nie smażyła mięsa. Dwa lata temu Mama pojechała do sanatorium, więc miałam wtedy swoją chwilę prawdy. Wyszedł, więc przejęłam misję robienia pasztetu na każde święta. Jak zrobię za tydzień, to zamieszczę zdjęcie :D Ps. Spokojnie można mrozić, bo z tej ilości wychodzi około pięciu foremek (keksówek)
@wielkade: Zawołaj jak zrobisz zdjęcia. Przepis już spisany, za dwa tygodnie będzie pieczone. Tylko nie wiem czy starczy miejsca w zamrażalniku, bo ilość jak dla wojska. ( ͡°͜ʖ͡°)
Pozytywny Sutener jest już zajęty przez bułę ale przydałaby się nowa ksywka dla talerzyka ćpanculi. To powiecie na marzący sutener czy rozmarzony sutener albo uśmiechnięty sutener? Piszcie swoje sugestie i jutro zrobimy ankietkę na nową ksywkę dla talerzyka #famemma #primemma
#gotujzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
miłego dnia! ;)
Dziękuję!
Ps. Spokojnie można mrozić, bo z tej ilości wychodzi około pięciu foremek (keksówek)