Wpis z mikrobloga

Murki zajmujące się #grafika #grafikakomputerowa #design jestem totalnie zielony w temacie także proszę o wyrozumiałość.
Czy budżetowe tablety graficzne są warte uwagi? Mam na myśli te poniżej 400 zł. Chciałbym sprawdzić prezent dziewczynie na święta, ale nie chcę kupić gówna. Jeżeli tak, ktoś coś doradzi lub poleci?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Symmachus dlaczego dla poważniejszego 'rysowania' się średnio nadają? Jedyna różnica to pole robocze i dodatkowy bit w przetwarzaniu czułości nacisku czyt. Te droższe mają 2048+

Ja dziele na dwia wiry ten sprzęt, zwykle tablety graficzne oraz te monitory po których się rysuję, ta pierwsza stajnia jest podobna cała
  • Odpowiedz
@amisobad: Na mniejszej powierzchni się gorzej rysuje. Trudniej robi się szczegóły, trzeba rysować w większym przybliżeniu. No chyba że to ma być do grafiki projektowej/większego komfortu pracy itp itd, to wtedy rozmiar rzeczywiście nie ma większego znaczenia.
  • Odpowiedz
@amisobad: xD Mój jest niestety ma mikro rysy, ale wszędzie. Najgorzej wyglądał mój drugi tablet, wacom bamboo. Grałam wtedy dużo w osuu i miałam wyżłobione okręgi na środku.
  • Odpowiedz
@HARDrychuCORE: Nawet najtańszy tablet jest 98,7 razy lepszy niż najlepsza myszka - bierz jakiegoś budżetowego Wacoma (nawet te z niskiej półki są solidnie wykonane i trwałe).
@amisobad: Ja sobie kładę kartkę A4 i się ładnie rysuje - jak po kartce (Wacom mnie nienawidzi) ;)
  • Odpowiedz