Wpis z mikrobloga

via Android
  • 3
@Pepeista Myślę, że nie powinno wyjść więcej niż 15zl/porcja.

@art212 Mieszany z różnych miejsc w necie. Zalozylem
1. bulion + wywar rybny+ sos soj. + olej z spalonych orzeszków + ( w planach wyw. grzybowy)
2. Dodatki to
- jajko na potwardo mar.
- schab obr. termicznie
- kukurydza
-kielki soi
-nori
-mar. Imbir
-cebulka
-por
  • Odpowiedz
@smyq: marynowany imbir do ramen? nie wiem czemu ale mam wrażenie że mi tutaj nie pasuje :)

poza tym naprawdę dobrze Ci wyszło ( ͡° ͜ʖ ͡°)jak obrabiałeś schab? smażenie + pieczenie?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@blogger schab środkowy na masle+olej z każdej strony-bardzo krótko. Potem do woreczka i zalalem mirin domowym. Następnie woreczek do lekko gotującej wody na ok.3h. Potem do lodówki na noc i pokroilem na kawałki następnego dnia.
  • Odpowiedz